Öğrencilere Sıfır Atık Projesi ve Ambalaj Atıkları Hakkında Eğitimler Verildi

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından "Sıfır Atık Projesi ve Ambalaj Atıkları Yönetim Planı " kapsamında Kapaklı genelindeki okullarda eğitim gören öğrencilere bilgilendirme eğitimleri verildi.

Öğrencilere Sıfır Atık Projesi ve Ambalaj Atıkları Hakkında Eğitimler Verildi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
20 Ocak 2020 Pazartesi 13:50

Hazırlanan video ve sunumlar eşliğinde  "Sıfır Atık ve Ambalaj Atıkları "  projesi öğrencilere eğlenceli bir şekilde anlatıldı.  Verilen eğitimlerde İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi süreçleri hakkında  bilgiler  veriliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Ana sınıfı ve 4. Sınıf öğrenci ve öğretmenlerimizi kapsayan "Sıfır Atık Projesi ve Ambalaj Atıkları Yönetim Planı " hakkında ilçemiz genelindeki okullarımızda sürdürdüğümüz eğitimlerimizin ilk etabını tamamladık. Eğitimlerimizin 1. döneminde 8 okulumuzda 905 öğrencimize bilgilendirmelerde bulunduk. Ayrıca okullarımızın eksik olan iç mekan toplama kutusu ve cam kumbaralarını da tamamladık. Yeni eğitim döneminin başlamasıyla eğitimlerimize okullarımızda devam edeceğiz" dedi.
“ÇEVREYE DUYARLILIK SOSYAL BİR SORUMLULUKTUR”
Başkan Çetin, “Çevreye duyarlılık hepimiz için sosyal bir sorumluluktur. Çevre bize miras değil, korunması ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Daha temiz bir Kapaklı'ya ulaşmak için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklar vardır. Sıfır Atık Projemizi de bu kapsamında çok önemsiyoruz. Atıkları kaynağından ayrıştırarak hem çöp miktarını azaltabilir hem de geri dönüşüme kazandırarak çevreye ve ekonomimize katkı sunabiliriz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ve ekonominin güçlenmesi için, toplum olarak bu bilinci kazanmak ayrıca da genç nesillere öğretmek zorundayız. Hemşerilerimizin de katkılarıyla Kapaklı Belediyesi olarak bu proje kapsamında çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.