Diyabetik ayak ve damar tıkanıklıklarında ozon tedavisi

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Yasin Esen, diyabetik ayak ve damar tıkanıklıklarında ozon tedavisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Dr. Esen, “Ozon tedavisi ile günün stresini atma, rahat uyuma, kronik yorgunluktan kurtulma sağlanabilmekte birlikte; kanser, kalp hastalıkları, mantar, iyileşmeyen yaralar, diyabet, astım, damar tıkanıklığı hastalıklarında, multipl skleroz, alzheimer, parkinson gibi nörolojik hastalıklarda, hepatit ve AIDS’e bağlı problemlerde destek amaçlı uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Diyabetik ayak ve damar tıkanıklıklarında ozon tedavisi
25 Temmuz 2018 Çarşamba 11:59

Kan yolu ile yapılan ozon tedavisi sonrasında bağışıklık sisteminin güçlenmesi, metabolizmada hızlanma, eklem kıkırdak dokusunun yenilenmesi, enerji artışı, kollojen doku aktivasyonu, damarçeperinin yenilenmesi, dokularda oksijenin arttırılması, karaciğer yenilenmesi yani vücudun kendini yenileme mekanizmasının aktive edilmesi sağlanmaktadır.

ŞEKER HASTALIĞINA BAĞLI AYAK YARALARI
Şeker hastalığı, pankreasın yeterince insülin üretemediği veya vücudun, üretilmiş insülini etkili şekilde kullanmadığı durumlarda oluşan kronik bir hastalıktır. Bu durum, başta kan damarları ve sinirler olmak üzere hemen tüm vücut sistemlerini hasara uğratan kan şeker düzeylerinin yüksek seyretmesine neden olur.

Diyabetin tüm komplikasyonları uzun sürede ortaya çıkar ve yavaş bir seyir izler. Oysa ayak yaraları ani olarak görülür, hızlı ilerler, bir anda ayağı ve hayatı tehdit eder bir boyuta ulaşır. Hissiz ve kan dolaşımı azalmış hastaların ayaklarında kolayca yaralar açılabilir. Bu yaralara enfeksiyon ilave olur. Ayağın derin dokularında hızla ilerleyen enfeksiyon ve büyük çapta doku ölümlerine (nekroz) yol açar ve kısa sürede kangrene dönüşebilir.

Ozon tedavisi gerek antibiyotiklerle kombine edilerek, gerekse tek başına diyabetik yaraların tedavisinde çok üstündür. Ozon tedavisi diğer tedavi yöntemleri ile tam olarak elde edilemeyen bazı avantajlara sahiptir. Bu tedavi ile dolaşımı bozuk ayak bölgesinin kanlanması güçlü bir şekilde desteklenir ve alyuvarların dokuya oksijen taşıma kapasitesi artırılır. Ozon sinir harabiyetinin azalmasına da yardımcıdır. Enfeksiyona neden olan mikroorganizmalarla savaşan vücut savunma hücrelerini (lökositler-beyaz kan hücreleri) alarma geçirerek savaşma kapasitelerini yükseltir.

DAMAR TIKANIKLIĞINA BAĞLI AYAK YARALARI
Kalp ve damar hastalıklarının çoğu damar sertliği ile başlar ve damar tıkanıklığı ile sorun iyice artmış bir şekilde hastalık olarak ortaya çıkar. Damar sertliği, yavaş gelişen damar tıkanıklıklarının en önemli nedenidir. Damar sertliğinin nedenleri arasında kandaki yüksek kolesterol düzeyleri, hipertansiyon, diyabet, sigara kullanımı, genetik faktörler sayılabilir.

Damar sertliğinin temelinde damar duvarında birikmiş yağ hücrelerinin oluşturduğu plaklar bulunur.

Öncelikle hafif tıkanıklıklarda, uzun zaman yürüme ile bacakta ağrı, uyuşma ve tıkanıklık artıkça güçsüzlük ve yürüyememe şikayetleri ortaya çıkmaya başlar. Tıkanıklığın daha fazla artması ile daha az mesafe yürüme ile ağrı ortaya çıkar, son aşamada ise hasta dinlenirken ağrı vardır. Tıkanıklık tam olunca bacakta kanlanma ve beslenme iyice bozulur, sonuçta dokularda iyileşmeyen yaralar ortaya çıkmaya başlar.

Ozon Tedavisi, damarların cidarında bulunan düz kasların gevşemesini sağlayarak, damar içi basıncı azaltır ve bu özelliği ile hipertansiyonun tedavisinde kullanılır. Dokuların yeniden oksijenlenmesini, kılcal damarların yeniden oluşmasını ve dokunun kanlanmasını arttırır. Kanın daha akışkan hale gelmesini ve aynı zamanda damarlardaki tıkacın erimesini sağlayarak damar tıkanıklıklarının tedavisinde kullanılır.

KRONİK YORGUNLUK SENDROMU
Kronik yorgunluk sendromunda kişiler yorgunluk gerektirecek bir iş yapmadığı halde sürekli yorgun ve bitkin hissetmektedirler. Bu hastalık son yıllarda giderek artan sayıda görülmektedir.

OZON TERAPİSİ
•Stres hormonu olarak adlandırılan adrenalinin vücutta yıkılmasını sağlayarak stresi azaltır,

•Kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin aktivasyonu ile genel iyilik hali ve kişilerin daha enerjik olmalarını sağlar,

•Kaslarda oksijen miktarını arttırarak yorgunluğa neden olan laktik asidin giderilmesini sağlar,

•Hücre ve dokulardaki enerjinin artmasını sağlar

CİNSEL FONKSİYONLARIN DÜZELTİLMESİ
Ozon tedavisi alanlarda kanlanmada ve oksijenlenmedeki artışın meydana getirdiği enerji artımı nedeniyle cinsel fonksiyonlarda artış gözlenmiştir.

ZEKA VE HAFIZANIN GÜÇLENDİRİLMESİ
Ozon, hafızanın güçlendirilmesi konusunda fayda sağlar. Elektronlarını kaybetmiş zararlı maddeler yani serbest radikaller buldukları dokularla birleşerek onların fonksiyonlarını yapamaz hale gelirler. Bu etki belirginleştiğinde yaşlanma ve pek çok hastalık ortaya çıkar. Serbest radikallerin beyin işlevlerini yavaşlatıcı etkisi ozon tedavisi ile giderilebilir. Yapılan çalışmalarda Ozon tedavisinin dikkati, konsantrasyonu ve belleği artırdığı, hafızayı güçlendirdiği gözlenmiştir.

OZON TEDAVİ UYGULAMALARI
Majör Yöntem: En yaygın kullanılan bu metotla 50-200 ml kan alınarak, dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra tekrar kişiye geri verilmesidir.

Minör Yöntem: Kişiden alınan 2-5 cc kan, belirlenmiş dozda ozonla karıştırılarak kas içine enjekte edilir.

Ozon Torbalama: İyileşmeyen yaralar ve yanıkta bölgesel olarak problemli alana ozon gazının uygulanması işlemdir, enfeksiyon odaklarını ortadan kaldırmakla kalmayıp yaranın iyileşmesini de hızlandırır.

Subkutan Yöntem: Belirlenmiş doz ve hacimdeki ozon gazı ince uçlu bir iğne ile cilt altına enjekte edilir.

Vücut Boşluklarına Ozon Gazı Verilmesi: Rektal – Makat yoluyla, vajinal ve kulak yoluna püskürtme ile ozon verilir.

Eklem İçine Ozon Gazı Verilmesi: Eklem rahatsızlıklarına uygun bir iğne ile belirli dozda ozon gazının eklem içine verilmesidir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.