Prof. Dr.’dan hayati operasyon

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, kalpten çıkan ana şah damarı yırtılan bir hastayı yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla yaşama bağladı

Prof. Dr.’dan hayati operasyon
22 Temmuz 2016 Cuma 16:32

HASTANIN DURUMU ÖLÜMCÜL SEYREDİYORDU
 
Vize’de yaşayan ve sırtındaki ağrı nedeniyle Kırklareli’nde bulunan bir hastaneye kaldırılan Osman Babür adlı 44 yaşındaki hastanın, filmleri çekilirken fenalaştığını ve nefes borusuna bağlanmış bir hortumla Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne getirildiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Hastanın diğer hastanede çekilmiş tomografi sonuçlarına baktığımızda kalpten çıkan ana şah damarında yırtılma olduğunu gördük. Yırtıklar bacaklara giden damarlara kadar devam ediyordu. Bunun dışında hastanın beyne giden damarlarında da aynı sorun vardı ve bu ölümcül seyreden bir durumdur.” dedi.
 
DAMARLARI DEĞİŞTİRİLDİ
 
Hastanın yakınlarıyla konuşarak hastayı acilen ameliyata aldıklarını belirten Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Ana şah damarını ve bu damardan beyne ve kollara giden damarları yapay damarlar değiştirdik. Alt tarafa giden damarları ise yapışsınlar diye diktik.” diye konuştu.
 
AİLESEL YATKINLIK
 
Yaklaşık 5 saat süren operasyonun ardından hastanın sağlığına kavuştuğunu belirten Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, hastanın kalbinden çıkan ana şah damarındaki yırtığın oluşum nedeni hakkında da bilgilendirmede bulunarak, “Bu tip vakalara genellikle ailesel yatkınlık ve yüksek tansiyon neden oluyor. Hastamızın ailesinde de genç yaşta erkek ölümlerinin görüldüğünü öğrendik. Hastamızın durumu yüksek ölçüde ailesel yatkınlıktan kaynaklanıyor. Hastamız bize geldiğinde tansiyonu da epey yüksekti.” açıklamalarını yaptı.
 
“KENDİLERİNE MİNNETTARIM”
 
Başta Prof. Dr. İlhan Mavioğlu ve ekibi olmak üzere tüm Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürlerini ileten Osman Babür, “Hastane çalışanları çok güler yüzlü ve ilgililer. Burada kaldığım süre boyunca benimle çok yakından ilgilendiler. Hayata tutunmamı sağladıkları için kendilerine minnettarım.” ifadelerini kullandı.
 
17 GÜNDE TABURCU EDİLDİ
 
Sırt ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve kalbinden çıkan ana şah damarındaki yırtık dolayısıyla ameliyata alınıp sağlığına kavuşan 44 yaşındaki Osman Babür, operasyonun ardından 17. günde hastaneden taburcu oldu.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hocam ellerinize saglijk boyle guzek haberlere ihtitscimuz var bir kalp hastasi olarak - 8 yıl önce
Tsklr