İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetiminden Kurum ve Kuruluşlara Ziyaret
İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetiminden Kurum ve Kuruluşlara Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Tekirdağ’da av yasağının sona ermesinin ardından denize açılan balıkçıların avladığı palamutlar tezgâhlardaki yerini almaya başladı.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, av yasağının sona ermesiyle denize açılan balıkçıların yüzünün palamutla güldüğünü söyledi.

Ağlara bol miktarda palamut takıldı

Gece boyunca avlanan balıkçıların ağlarına bol miktarda palamut takıldığını belirten Pehlivanoğlu, bu yıl palamutun bol olmasını beklediklerini ifade etti.

Bazı teknelerin avlanmak için Karadeniz’e gittiğini, bazı balıkçıların ise Tekirdağ’da faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Pehlivanoğlu, balığın bol olmasının hem balıkçıları hem de vatandaşları sevindireceğini söyledi.

Tanesi 150 liradan satılıyor

Balıkçı Bekir Erol da tezgâhların palamutla süslenmeye başladığını belirterek, palamutun tanesinin 150 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Erol, palamutun bu sezonun gözde balıklarından biri olmasını beklediklerini ifade etti.