75. Yıl Ortaokulu’nda 23 Nisan kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu’nda düzenlenen bir etkinlik ile kutlandı. Düzenlenen etkinliğe öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterirken, futbol, voleybol yarışmalarında dereceye giren sınıflara ödülleri verildi. Ayrıca öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteriler sergilendi

75. Yıl Ortaokulu’nda 23 Nisan kutlandı
25 Nisan 2014 Cuma 07:09

HER YIL KUTLAMA YAPIYORUZ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu’nda çoşkuyla kutlanırken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programın devamında bir konuşma yapan 75. Yıl Ortaokul Müdür Burhan Açıkgöz “Her yıl yaptığımız etkinliğimize hoş geldiniz. Bu etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencileri ayrıca yarışmalarda derece alan öğrencilerimizi kutluyoruz. Çerkezköy Kent Konseyi’nin düzenlemiş olduğu kitap okuma yarışmasında 10 öğrenciden 5’i bizim okuldan olacak şekilde ödül kazanmıştır. Ayrıca onları da kutluyorum. İyi eğlenceler diliyorum” ifadelerini kullandı.
BUGÜN İKİ BAYRAM BİRDEN KUTLANIYOR
Burhan Açıkgöz’ün konuşmasını tamamlamasından sonra söz alan Okul Temsilcisi Oğuzhan Kaylanoğlu “Bugün TBMM’nin 94. Yılı. Bugün ulusumuz babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk etti. TBMM’in açılışı ile beraber egemenlik milletimize verildi. Halkımız ilk defa yönetimde söz sahibi oldu. O günden beri halkımız yapılan seçimlerde temsilcileri seçmektedir. Günün çok anlamlı başka bir özelliği daha vardır. Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanan bugün Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. O nedenle bugün iki bayramı birden kutluyoruz. Hem ulusal egemenlik hem de çocuk bayramımızı kutluyoruz” dedi.
TBMM’NİN KURULUŞ TARİHİDİR
Konuşmasının devamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Oğuzhan Katlanoğlu “23 Nisan 1920 tarihi milletimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. İşgalci devletlerin baskısı altında görevini yerine getiremeyen Osmanlı Meclisi yerine bu milletin gerçek sesi olan TBMM’nin kuruluş tarihi 23 Nisan’dır. Dünya üzerinde çocuklar için ilan edilen tek bayramı bizler yaşadığımız için mutluluk duyuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
BAŞARI MADALYALARI VERİLDİ
Okul temsilcisi Oğuzhan Katlanoğlu’nun konuşmasını sonlandırmasının ardından Futbol turnuvalarında başarı elde eden öğrencilere ödülleri verildi. Ayrıca 75. Yıl Ortaokulu’nın Yıldızlar Futbol Takımı 3 İlçe’nin katıldığı turnuvada 2. Elde etti. Yine okul Küçükler Futbol Takımı 3. Lise’nin katılmış olduğu turnuvada 1. Oldu ve Tekirdağ’da yapılan Küçükler Futbol Turnuvasına katılma hakkı kazanarak orada da 4. Elde etti.
SINIFLARARASI FUTBOL TURNUVALARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Düzenlenen programda daha sonra 8 ve 7. sınıflar arasında düzenlenen sınıflar arası futbol turnuvasında dereceye giren sınıflara ödülleri verildi. 8/B sınıfı turnuvada 3. Olurken ödüllerini Öğretmen Zeynep Ciloğlu verdi. 2. Olan sınıf 7/B olurken ödülleri Öğretmen Güzide Dinç tarafından verildi. Turnuvanın 1. İse 8/A olurken ödülleri Öğretmen Ercan Dağcı tarafından verildi. 8 ve 7. Sınıflardan sonra ise 6 ve 5 sınıflar arasında yapılan turnuvalarda başarı elde eden sınıflara ödülleri verildi. 6 sınıflarda 1. olan sınıf 6/E olurken ödülleri Öğretmen Gözde Durak tarafından verildi. 5. Sınıflarda ise 1. Olan sınıf 5/E olurken ödülleri Öğretmen Yelda Atabay tarafından verildi.
3. ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI ADINA PLAKET
Turnuvalarda başarı elde eden sınıflara ödüllerinin verilmesinin ardından Sınıflararası Futbol Turnuvaları’nda Sosyal Tesis Kullanma konusunda okula destek veren ve pay sahibi olan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığına bir plaket takdim edilirken plaket 75. Yıl Ortaokulu Müdürü Burhan Açıkgöz tarafından 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı adına Merkez Komutan Piyade Binbaşı Şener Çelik’e verildi.
ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SERGİLENDİ
Düzenlenen 23 Nisan programı’nın sonunda ise öğrencilerin hazırlamış olduğu şemsiye gösterisi sergilenirken daha sonra okul’un korosu çeşitli müzikler eşliğinde bir resital sergilediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.