ÇOCUKLAR HASTA OLMASIN!

Özel Çerkezköy Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Ümit Köse, "Bahar kış hastalıklarını ortadan kaldırdı. Ancak bahar mevsimi çocuklar için hastalık mevsimi" dedi.

ÇOCUKLAR HASTA OLMASIN!
21 Mayıs 2012 Pazartesi 08:37

Kış mevsiminin bittiği ve baharın kendini hissettirmeye başladığı, ancak sağlık konusunda bazı risklerin devam ettiği belirtildi. Özel Çerkezköy Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Ümit Köse, havaların ısınmasının bir takım hastalıkları da beraberinde getirmeye başladığını, fakat bir takım hastalıklara da yakalanma riskinin ortadan kalktığını söyledi. Uz. Dr. Köse, "Bahar kış hastalıklarını ortadan kaldırdı. Ancak bahar mevsimi çocuklar için hastalık mevsimi" dedi.
KIŞ HASTALIKLARI RİSKİ BİTTİ!
Özel Çerkezköy Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Ümit Köse, bahar aylarında havaların gün içerisinde sıklıkla değişkenlik göstererek ısınıp soğuduğunu hatırlatarak, "Bundan dolayı vatandaşlarımızın yiyeceklerine dikkat etmeleri gerekiyor. Önemli unsurlardan biri karların erimesinden dolayı suların artması bahar yağmurlarından dolayı su kaynaklarımıza istemediğimiz mikroplar bulaşabilir. Bundan dolayı vatandaşlarımızın içme sularına özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Şöyle ki; en azından çeşmelerden almış oldukları suyu kaynatarak çocuklarına veya kendilerine içme suyu olarak kullana bilmeleri, oldukca hazır su kullanmalarını tavsiye ederim" dedi.
BAHAR MEVSİMİ ÇOCUKLAR İÇİN HASTALIK MEVSİMİ
Özel Çerkezköy Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Doktor Ümit Köse, insanların hayatlarıboyunca en çok bulaşıcı hastalıklara çocukluk çağlarında yakalandıklarını ve genellikle yazın habercisi olarak bahar mevsiminin ise çocuklar için hastalık mevsimi olarak bilindiğini söyledi.
Bahar ve yaz dönemlerinde ısı değişiminin olması polenlerin, virüslerin ve mikropların daha çok ortaya çıkmasından dolayı sık sık çocukların hastalandıklarını belirten Uzm. Dr. Ümit Köse, bu hastalıkları en çok virüs diye adlandırılan mikroplardan kaynaklandığının altını çizerek, "Bunlarda herhangi bir antibiyotiğe gerek duyulmuyor. Bunlar en çok çocuklarda gördüğümüz, suçiçeği, kızamık, altıncı hastalık ve beşinci hastalık bakteriyel enfeksiyonlardansa ise zatürre ve sinüzit türü hastalıklar görebiliyoruz. Ayrıca isal vakalarına da rastlıyoruz ki bunlar adene virüs ve rota virüsü dediğimiz ishaller genellikle çocuklarda bu dönemlerde gözüke biliyor" açıklamasında bulundu.
AİLELERE TAVSİYELER
Aileleri bu dönemlerde hastalıklara karşı kafalarına göre ilaç kullanmamaları konusunda uyaran Dr. Köse, şunları kaydetti: "Doktora başvurularak hastalarımızın ve yakınlarının bu dönemlerde ona göre tedavi düzenlemeleri gerekir. Önemli bir husus da tabii ki polenler bu konuda özellikle alerjik bölgesi olan çocuklarda polenlerin ortaya çıkması ile alerji bünyesinde astım bronşit ve salon nezlesi daha çok atağa geçiyor. Bu dönemlerde ilaçlarını kullanan çocukların ilaçlarını kesmemeleri gerekiyor. El hijyeni çocukları korumak için çok önemlidir. Özellikle gelişmiş ülkelerde aşıların gelişmesi ve zamanında yapılması hijyen kurallarına dikkat edilmesi bu hastalıkları oldukça azaltmıştır." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.