ÇOSB Çanakkale’de yanan ormanlık alanı yeniden ağaçlandıracak

Ekonomiye verdiği katma değerin yanı sıra çevreci bir OSB olan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) bölgenin yeşil dokusunu koruyup, genişletirkenyeni alanlarda da fidan dikimine devam ediyor. Dikilen fidanların bakımını da devam ettiren ÇOSB, yine çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

ÇOSB Çanakkale’de yanan ormanlık alanı yeniden ağaçlandıracak
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
22 Temmuz 2020 Çarşamba 11:44

Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Behramlı köyünde meydana gelen talihsiz yangında büyük bir ormanlık alan zarar görmüştü. Yanan ormanlık alanın tekrar ağaçlandırılması için proje geliştiren ÇOSB, Kültür Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na yazı yazarak fidan dikimiyle ilgili girişimlerde bulundu.

 
ÇOSB’nin başvurusunu memnuniyetle karşılayan Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, yanan alanda Çanakkale savaşına ait ortaya çıkan izlerin silinmemesi ve tahrip olmaması için gerekli önlemler ve çalışmalar yapıldıktan sonra ağaçlandırma yapılabileceğini belirtti. Alan Başkanlığı komisyon kararının ardından ÇOSB tarafından yanan alanda fidan dikimi gerçekleştirilecek.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “ÇOSB ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan, öncü ve yenilikçi bir OSB’dir. ÇOSB, sosyal sorumluluk projeleri ile toplum ve çevre yararını ön planda tutan, doğaya ve kültürel faaliyetlere yaptığı katkılarla öne çıkan bir Organize Sanayi Bölgesi’dir. ÇOSB, geçtiğimiz yıllarda bozuk orman arazileri ve otoban kenarına 100.000 adet fidan dikerek 3 yıl boyunca bakımlarını yapmıştı. Bunun yanı sıra bölgemizde onlarca dönümlük alanda fidan dikim çalışmalarımız ve bakımlarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeni ile ülke genelinde düzenlenen 11 Milyon Fidan Dikimi etkinliği kapsamında, ÇOSB’de de 1.111 adet fidan dikildi. ÇOSB ile Çerkezköy arasında kalan ve ÇOSB’nin sağlık bandında bulunan 30 bin metrekarelik alana 1.111 adet fıstık çamı fidanı dikilmişti. Tüm bu fidanların bakımı ÇOSB Bölge Müdürlüğümüz ekipleri tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Önümüzdeki günler açısından Çanakkale’de daha önce yanan ormanlık alanda ağaçlandırma projemizi hayata geçirmekten de son derece memnun olacağız.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.