İSO İkinci 500 Büyük Listesine ÇOSB’den17 firma girdi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ‘Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. İSO İkinci 500Büyük’te Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden (ÇOSB) 17 sanayi kuruluşu yer aldı.

İSO İkinci 500 Büyük Listesine ÇOSB’den17 firma girdi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Temmuz 2022 Salı 22:36

İSO’nun En Büyük 500 araştırmasına 2021 rakamlarına göre ÇOSB’den 19 firma girmişti. İSO 1000-2021’e ÇOSB’den36 firma girmiş oldu. Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) 2021 araştırmasına ÇOSB’den30 ihracatçı firma girmişti.

SÖZDİNLER: EKONOMİK İSTİKRAR İÇİN YENİ BİR PROGRAM ŞART
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) yayınladığı Türkiye’nin en kapsamlı ve en detaylı sanayi kuruluşları araştırmasını değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İSO En Büyük 500-2021 listesine ÇOSB’den 19 firma, İSO İkinci 500Büyük -2021’e de bölgemizden 17 sanayi kuruluşunun girmesi bizim için önemli bir göstergedir. ÇOSB’deki firmaların devler ligindeki yerini gösteren bu veriler pandemiye ve ekonomik çalkantılara rağmen sanayicinin çarkları döndürdüğünü gösteriyor. Üretim, istihdam ve ihracat üssü ÇOSB’de yapılan her bir kalem üretim Türkiye ekonomisini ayakta tutup, büyümesini sağlıyor. Ancak enflasyon-kur-faiz göstergelerindeki değişimler nedeniyle ileri yönelik öngörü, program yapmıyoruz. Fiyat istikrarı ve finansal istikrar sağlayacak yeni bir programa ihtiyaç var. Enflasyonist büyüme anlayışının sürdürülebilir olamayacağı ortaya çıktı. Büyüme pahasına enflasyon görüşünün Türkiye’nin yararına olmadığı ortaya çıktı. Piyasaya umut veren yeni bir ekonomik programın zaman yitirilmeden ivedi olarak uygulamaya sokulması elzemdir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.