77 yıldır bitmeyen özlem

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’nci ölüm yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy’de de anma programı düzenlendi. Atatürk Meydanında çelenk sunumu ve iki dakikalık saygı duruşu ile başlayan program Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti

77 yıldır bitmeyen özlem
10 Kasım 2015 Salı 16:40

SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU

Cumhuriyet meydanında düzenlenen anma törenleri Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti. Saat 10.00’da başlayan anma programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Olcay Palak, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇEMYO Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Okul Müdürleri, Askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

TÜRK MİLLETİNE EN BÜYÜK MÜKAFAT OLARAK SUNULMUŞTUR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Tuba Çakmak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Çakmak, “Bu sabah takvim Atatürk ile aramızdaki yılların bir yıl daha arttığını gösteriyor. Gözlerimizde birer damla yaş, kalplerimizde sessiz hıçkırıklar yine Atatürk’ün huzurundayız. Onu bir meşale gibi bütün yurdu aydınlata aydınlata dolaşan güzel başı ile aramızda görememek elbette kayıpların en büyüğüdür. Türk tarihi Atatürk’ü asırların içinden süze süze getirmiş ve bir on dokuz mayıs sabahı Türk milletine tarihin en büyük mükafatı olarak sunmuştur” diye konuştu.

GÖZLERİNİ BU DÜNYADA YUMDUĞU TARİHTİR

İnsanlar çeşit çeşit ölebilir diyerek konuşmasını sürdüren Tuba Çakmak, “Ölmeden evvel ölebilir. Sayılı seneleri bitirdikleri için ölebilirler. Fakat bazı insanlar vardır ki onları hadiseler yıprandıramaz, seneler tüketemez. Herkese boyun eğdiren ecel onların manevi varlığına dokunamaz. Bu ölüme meydan okuyan öldükten sonra da yaşayan insanlardır. Atatürk işte böyle bir insandır. 1881 onun doğum tarihidir, 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz. Bu tarih ancak fani vücudun dünyayı terk ettiği, gözlerini bu dünyaya yumduğu tarihtir. Bu iki tarih arasındaki hayatı ise bir destandır, bir efsanedir. Onu bir gün yer yer dökülen vatan parçalarını toplamak için Bingazi’de, Trablusgarp’ta başka bir gün, son çarelere tutunmak için Arabistan ve Suriye çöllerinde başka bir gün vatanın muhtaç olduğu her yerde görürüz. Bir gün Çanakkale’de müthiş bir kumandandır, bütün dünyaya buradan geçilmez der ve dediği gibi olur. Bu gün anavatan, dört tarafını saran yangınlarla cayır cayır yanarken ve sarsıla sarsıla yıkılırken Onun omuzlarındadır” dedi.

KALPLERİMİZİ VE VAZİFELERİMİZİ KONTROL GÜNÜDÜR

Çakmak konuşmasının sonunda ise, “Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıktığını kaydederek “1919’da Samsun’a çıkmış, ayak bastığı topraklar yeni bir hayat titremesi ile uyanmış, Erzurum’da görünüp dağınıklıkları toplamış ardından Sivas’a gelip çalışmış, Ankara’ya geldiği gün ise Dünya yeni Türk Devletinin şerefle yükseldiğini görmüştür. Şu an Atatürk’ün maddi varlığı aramızda değil belki ama bir kelime ile Atatürk bizleriz. O zerreler halinde bizlere dağılmış ve şuleler halinde gözlerimize aksetmiştir. Fani vücudu toprakta fakat ruhu ve aşkı bizlerin kalplerindedir. Atatürk’ü sevmek demek evvela çalışmak demektir. Bu memleketi yükseltme aşkını içimizde kor halinde duymak demektir. Memleketin yükselmesi için çeşitli sahalarda daima yeni Atatürklere ihtiyaç vardır. Bir gün öğrencilerimizin içinde de bu yol da bu tarzda insanlar çıkacağına inanıyoruz. Bu bizim öğretmenlik hayatımızın en büyük bahtiyarlığı ve mükafatı olacaktır. Onun için 10 Kasım sadece bir matem günü değil. Aynı zamanda kararlarımızı, taahhütlerimizi yenileme günüdür. Kendimize ve milletimize hesap verme günüdür. Atatürk yolunda kalplerimizi ve vazifelerimizi kontrol günüdür” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü DÜŞÜNÜYORUM İSİMLİ ŞİİR SESLENDİRİLDİ

Programda devamında Gülerçin Koleji 5/B sınıfı öğrencisi Irmak Berk ‘Mustafa Kemal’i düşünüyorum’ şiirini seslendirdi. Anaokulları arası Atatürk konulu resim yarışmasında birinci olan Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencisi Dilay Savaş’a, ikinci Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Dilara Aydın’a, üçüncü olan Şehit Dinçer Ersoy ilkokulundan Zeynep Pektaş’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verilirken, İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Ecrin Törnük’e, ikinci Tepe İlkokulu öğrencisi Ada Çetin’e, üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Berrak Gündoğdu ile Veliköy İlkokulundan Mısra Albayrak’a ödülleri AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan tarafından verildi.

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN AKAY’DAN ALDILAR

Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Hilal Karademir’e, ikinci 125.Yıl Ortaokulu öğrencisi Buse Nur Kırık’a, üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Yıldız Kayacı’ya ödülleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım verirken, Liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Acaroğlu’na, ikinci HFZL Anadolu Lisesi öğrencisi Gül Aygün’e, üçüncü Özel Gülerçin Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Dal’a ise ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Program Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi Türk Edebiyatı öğretmenleri Aysu Kökçü, Tuba Çakmak ve müzik öğretmeni Esma Arık’ın yönetiminde hazırlanan Atatürk konulu oratoryo ile devam etti. Anma programının sonunda öğrencilerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan oratoryo büyük beğeni ile izlenirken, programın sonunda protokol üyeleri öğrencileri ayakta alkışlayarak tek tek tebrik etti. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.