İşte Çerkezköy'ün 2B arazileri

Çerkezköy Kadastro Şefliği'nin Çerkezköy'deki 2-B arazileri ile ilgili kadastro ve ölçüm çalışmaları tamamlandı. Çerkezköy merkez ve Kızılpınar'daki 2-B arazileri dünden itibaren, Kapaklı ve Pınarça'daki 2-B arazileri de önümüzdeki haftadan itibaren askıya çıkarılacak. 2-B'ler Çerkezköy Kadastro Şefliği ve belediyeler ile muhtarlıklarda 30 gün süreyle askıda kalacak

İşte Çerkezköy'ün 2B arazileri
21 Haziran 2012 Perşembe 08:36

Çerkezköy Kadastro Şefliği'nin İlçemizdeki 2-B arazileri ile ilgili kadastro ve ölçüm çalışmaları tamamlanarak askıya çıkarıldı. 2-B tespitleri Çerkezköy Merkez, Kızılpınar, Kapaklı ve Pınarça Köyü'nde yapıldı.
TOPLAM 97 HEKTAR 2-B VAR
Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin hazırlanan 2-B yasa tasarısı kapsamında geçtiğimiz şubat ayından itibaren çalışmalara başlayan Çerkezköy Kadastro Şefliği, 4 ay içerisinde ilçemizdeki tüm 2-B arazilerini çıkarttı. Çerkezköy Kadastro Şefi Alparslan Arslan, 2-B kapsamında Çerkezköy merkez, Kızılpınar, Kapaklı ve Pınarça Köyü'nde ölçüm ve tespit çalışması yaptıklarını belirtti. Çerkezköy merkezde 2 parça 2-B arazisi bulunduğunu belirten Şef Alparslan Arslan, en fazla Kızılpınar'da 2-B arazisi bulunduğunu söyledi. Toplam 105 parça 2-B arazisi tespitinde bulunduklarını belirten Arslan, bunun toplam 97.84 hektar alana karşılık geldiğini dile getirdi.
EN AZ ÇERKEZKÖY MERKEZDE VAR
2-B arazileri içerisinde en az Çerkezköy merkezde tespit yapıldı. Kadastro Şefi Arslan tespit edilen 2-B'leri ve alanlarını şöyle açıkladı: Çerkezköy merkez 2 parça 4.14 hektar, Kapaklı 60 parça 22.66 hektar, Kızılpınar 6 parça 45.78 hektar, Pınarça Köyü 37 parça 25.26 hektar.
ASKIYA ÇIKTILAR
Çerkezköy'de tespit edilen 2-B arazilerinin bir kısmının dünden itibaren askıya çıktığını belirten Şef Alparslan Arslan, bir kısmının da gelecek haftadan itibaren askıya çıkacağını söyledi. Arslan, "Askıya çıkan arazilerin 30 günlük itiraz süresi var. Bu süre içerisinde sınırlar ya da sahipleri, kullanıcılarıyla ilgili itirazlar varsa bunların yapılması beklenecek. 30 gün dolduktan sonra hazine adına bu arazilerin tescilleri yapılacak" dedi. Arslan, tespit edilen 2-B'lerin Çerkezköy Kadastro Şefliği ve belediyeler ile muhtarlıklarda askıya çıkarılacağını sözlerine ekledi. Dünden itibaren Kızılpınar ve Çerkezköy merkezdeki 2-B arazilerinin askıları başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren de Kapaklı ve Pınarça Köyü'ndeki 2-B arazileri askıya çıkartılacak.
DAVALAR DÜŞTÜ, ARAZİLER GERİ VERİLDİ
Şef Alparslan Arslan, 6292 sayılı yasayla birlikte Orman İşletme Müdürlükleri'nin dava açtığı tapulu arazilerin 2-B dışına çıkartıldığını belirtti. Arslan, "Tapusu bulunan ancak Orman İşletme Müdürlükleri'nce orman arazisi olarak belirlenen arazilerle ilgili şerhler düştü. Bu arazilerle ilgili açılan davalarda durduruldu. Açılmış dava sonucu elinden arazisi alınan vatandaşlara da arazileri geri verildi. Bu nedenle biz 2-B tesbiti yaparken, tapulu arazileri dikkate almıyoruz" bilgisini verdi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Davut can - 12 yıl önce
2 b arazileri çözülürse acaba tepe emlakta cumhuriyet mahallesinde imari bitmiş yerler parselasyon olacakmi ben bunu böyle anladim.iş belediyenin çalişmalarinami kaldi yoksa tapu kadasronun çalişmalarinami kaldi bir bilen lütfen yazsin