Çerkezköy TSO’dan girişimciye müjde

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, kendi işini kurmak isteyenlere İŞKUR anlaşmalı olarak ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başlatıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcilere KOSGEB destekli 50 bin TL hibe, 100 bin TL de iki yıl geri ödemesiz kredi alma şansı doğuyor. Dört gün süreli bu eğitimlere katılım için ise ücret ödenmiyor

Çerkezköy TSO’dan girişimciye müjde
30 Ocak 2017 Pazartesi 10:45

50 BİN TL’YE KADAR HİBE ALINABİLECEK
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının İŞKUR ile yaptığı görüşmeler sonucunda 2017 yılında 8 adet ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ için anlaşma sağlandı. Şubat ayı başında imzalanacak protokol ile bu sene 8 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi başlatılacak. Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını alan girişimciler, KOSGEB destekli olarak 50 bin liraya kadar hibe alma şansına yakaladıkları gibi yatırımlarını büyütmek ve geliştirmek için de iki yıl geri ödemesiz olmak üzere 100 bin lira kadar daha talepte bulunabilecekler.
 UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ NEDİR?
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerinin artırmak amacıyla düzenlenir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri; KOSGEB birimleri tarafından düzenlenen, Ulusal veya uluslararası projeler kapsamında, KOSGEB tarafından yürütülen, KOSGEB ile işbirliği içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimler, Üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleridir. Bu eğitimler, 4 günlük eğitimler olup; genel katılıma açık ve ücretsizdir.
DESTEK UNSURLARI HAKKINDA
Söz konusu girişimciye sağlanacak destek unsurları şu şekildedir:
1. İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.
2. Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (on sekiz bin) TL destek sağlanır.
3. İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5.000 (beş bin) TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.
4. Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile  % 50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti 27.000 (yirmi yedi bin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti 45.000 (kırk beş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırk sekiz bin) TL’yi geçemez. 
5. Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000  (yüz bin) TL destek sağlanır.
DESTEKTEN YARARLANMA KOŞULLARI
Ayrıca, destek başvurusunda bulunacak işletmenin Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde kurulmuş olması (Adi Ortaklık İşletmeleri Yeni Girişimci Desteğinden yararlanamaz.) ve girişimcinin başvuru tarihi itibariyle;
-Son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda vergi mükellefiyetinin bulunmaması,
-Mevcutta kendine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmenin bulunmaması,
-Tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50’den fazla ortaklığının olmaması,
-Başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.
BAŞVURU SÜRECİ
Eğitim tarihleri Çerkezköy TSO web sayfasında açıklandıktan sonra başvurular İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’ne yapılacaktır.
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.