Belediye Zabıta Ekipleri kaçak kömür peşinde

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, kullanımı yasak olan, düşük kalorili ve açık olarak satılan çevreye zararlı kaçak kömür ve kömürcüler ile mücadeleye bu sene erken başladı. Geçtiğimiz gün aldığı bir ihbarı değerlendiren Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri, Hallaçlı Yolu'ndan Çerkezköy sınırlarına giren ve kaçak kömür tespit edilen bir kamyonu yakalayarak bağladı.

Belediye Zabıta Ekipleri kaçak kömür peşinde
11 Ağustos 2008 Pazartesi 00:00

İLK KAMYON YAKALANDI

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri her sene büyük bir titizlik içerisinde gerçekleştirdiği kaçak kömür ile mücadelesini bu sene de sürdürüyor.

Bu sene kaçak kömür avına erken başlandığına dikkat Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Güven, "Bilindiği gibi yetki ve uygunluk belgesi olmayan her kömür kaçak olarak sayılmakta ve buna göre kanuni işlem görmektedir. Bu yüzden bu tür kömürler zararlı olduğundan dolayı satılması ve kullanılması yasaktır.

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak biz de her sene kaçak kömür ile ilgili mücadele göstermekteyiz. Bu sene ilk kaçak kömür kamyonunu geçtiğimiz akşam yakaladık ve kömüre el koyduk. Gelen bir ihbar üzerine hareket geçtikten sonra kamyonu takibe aldık ve yapılan incelemelerden sonra açık ve kaçak kömür olduğunu tespit ederek gerekli işlemi uyguladık. Şu anda kamyon ve kömür Yeddiemin Otoparkı'nda bulunuyor" dedi.

KULLANMAK DA YASAK

Kış mevsimi öncesi vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için kaçak kömür kullanmamaları yönünde uyarılarda bulunan Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Güven satış ve yetki izin belgesi olmayan kömürlerin kaçak kapsamında ele alındığına dikkat çekerek hava kirliliğinin de önüne geçmek için çalışmalarda titizlik gösterdiklerini kaydetti.

Kış mevsiminde vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için kullandıkları kömüre dikkat etmelerini isteyen Güven, "Kaçak kömür kullananlara karşı İlçe merkezinin yanı sıra köylerde de denetimlerimizi sıklaştırdık. Kendi yaptığımız denetimlerin haricinde gelen ihbarları da değerlendiriyoruz. Denetimlerde ele geçirdiğimiz kömürün sahiplerine yasalar ve kanunlar çerçevesinde yasal işlem uyguluyoruz. Vatandaşlarımız asla böyle kaçak yollara meyletmesinler ve cezalı duruma düşmesinler. Bir de kendi sağlıkları ve temiz bir Çerkezköy için böyle kömür kullananları bize ihbar etmelerini istiyoruz.

KALİTESİZ KÖMÜR DAHA PAHALIDIR

Ayrıca kalitesiz kömür ucuz görünür, ama yeterli ısı vermediği için daha çok kullanılacağından dolayı pahalıdır. Kükürt oranı yüksek, ısı değeri düşük olmasından hava kirliliğine de neden olur. Kalitesiz ve kaçak kömür satanların yanı sıra kullananlar hakkında da yasal işlem yapılmaktadır. Amacımız halkımızın, çocuklarımızın daha temiz bir çevre ortamında, temiz hava soluyarak yaşamasının sağlanması ve kentteki yaşam kalitesinin arttırılmasıdır. Hep beraber daha iyi şartlarda yaşamak için kaliteli kömür kullanalım" dedi.

DENETLEMELER SÜRECEK

Kömür satıcılarını, nakliyecileri ve apartmanları sürekli denetleyeceklerini ifade eden Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Güven "Apartmanlarda yapılan denetimlerde bulunan kömürün boyut, kalori ve yanar kükürt değeri açısından uygun nitelikleri taşımadığının saptanması halinde, derhal ilçemiz mücavir alanı dışına çıkartılması ve bunun belgelenmesi istenmektedir.

Yapılan ikazlara rağmen uygun olmayan kömürün ilçe dışına çıkartılmaması veya tekrar niteliksiz kömür getirilmesi durumunda bin YTL'ye kadar olan idari para cezalarının verilmesi söz konusudur. Kömür satan esnaf da yapılan denetimlerde, uygun nitelikli olmayan kömürlerin satışının yapıldığının tespiti halinde Çevre Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari para cezası verilmesi söz konusu olacaktır. Denetimler sürecek" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.