Çerkezköy Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Çerkezköy Belediyesi, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı kış hazırlıklarını tamamladı.

Çerkezköy Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Aralık 2021 Pazar 14:11

Çalışmaların 29 kişilik ekiple 24 saat esasına göre gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, bu kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan atlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Akay, etkili olabilecek kar yağışı ve buzlanmalara karşı Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından kış hazırlıkları kapsamında gerekli planlama ve hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak, önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek olası kar yağışlarının yol açabileceği sıkıntılara karşı tedbirlerimizi aldık. Personelimiz, araç – gereçlerimiz ve malzemelerimiz hazır” ifadelerini kullandı.   

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

   Çerkezköy Belediyesi’nin kış tedbirleri ile aldığı önlemler konusunda açıklamalarda bulunan Akay, “Şu an itibariyle Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü’ne ait depolarımızda 300 ton yol tuzu, 100 ton sıvı tuz ve 10 ton da solüsyon var. Ayrıca 2 adet tuzlama makinesi, 1 adet solüsyon tankı, 2 adet kar küreme aracı, 3 adet kepçe, 3 adet kamyon ve 2 adet de greyder ile 29 personelden oluşan kışla mücadele ekibi hazır halde beklemektedir” dedi.

KARLA MÜCADELE EKİBİ 24 SAAT ESASINA GÖRE GÖREV YAPACAK

   Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek yoğun kar yağışı ve buzlanmalara karşı Çerkezköy Belediyesi karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre iki vardiya halinde çalışacağını belirten Akay, “Ekiplerimiz bu süreçte hazır halde ve tam donanımlı olarak bekletilecek. Özellikle ana arterler başta olmak üzere rampalar ve Atatürk Viyadüğü’nde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekiplerimiz sık aralıklarla gerekli kontrolleri yapacaklar ve tüm ana arterlerin yoğun kar yağışında trafiğe açık tutulması için çalışılacaklar” ifadelerini kullandı.

ZABITA EKİPLERİMİZ SÜREKLİ DEVRİYE GEZECEK

   Yollarda meydana gelebilecek buzlanma olaylarında tehlike arz eden bölgelerde de devamlı olarak zabıta ekiplerinin devriye gezeceğini sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Zabıta ekiplerimiz sürekli olarak gerekli yol kontrollerini yapacaklar. Tehlike arz eden yolların trafiğe açılmasını sağlamak ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, bu tür yollarda trafiğin rahatlaması için ilgili birime bilgilendirme yaparak karla mücadele ekiplerinin bu bölgelerde de gerekli çalışmaları yapmalarını sağlayacaklar” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.