ÇOLAKOĞLU; ANA OLMADAN DANA OLMAZ

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu çiğ süt fiyatının 11,5 TL’den 13,5 TL’ye yükseltilmesini eleştirerek, et ve süt krizinin kapıda olduğunu ve yapılan 2 TL’lik zammı yeterli bulmadıklarını ifade etti.

ÇOLAKOĞLU; ANA OLMADAN DANA OLMAZ
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
31 Ocak 2024 Çarşamba 17:35

Çolakoğlu yaptığı açıklamada: “Hayvancılıkta artan maliyetlere Ulusal Süt Konseyi’nin almış olduğu %17.4 zam kararı çözüm olmadı. Resmî enflasyonun %70 olduğu bu ortamda Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ sütün fiyatını 11.5 TL’den 13.5 TL’ye yükseltilmesi kararı çiftçiye derman olmadı. Artan maliyetler karşısında dayanamayan çiftçinin hayvanlarını kesime göndererek ülke genelinde süt üretiminin düşmesi süt krizine sebep olacaktır. Çiftçiler zarar edince kesime giden süt inekleri süt krizine, canlı hayvan sayısının azalması da ilerleyen günlerde et krizine sebep olacaktır.

Çerkezköy Ziraat Odası olarak temennimiz en yakın zamanda çiftçiyi piyasa koşullarına direnebilecek fiyatların ve desteklerin verilmesidir” dedi.

TEKİRDAĞ’DA 15 TL OLDU

Türkiye Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin ve  AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel açıklanan bu fiyatla ilgili bir çalışma başlattılar ve sonucunda Tekirdağ’da çiğ süt fiyatı 15 TL’den işlem görmesi kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel yaptığı açıklamada; “Biz de Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin ve ilçelerdeki süt üreticileri birliklerinin başkanları ile oturduk istişare ettik. Aynı zamanda sütü üreten sanayicilerimizle istişare ettik. Hepsinin el birliğiyle bugünden itibaren Tekirdağ’daki süt üreten köylülerimiz sütün litresini 15 TL’den satmaya başlayacaklar. Bunun içerisine devlet desteği dahil değil. Güzel bir müjde oldu. Ben hem birlik başkanlarımıza hem genel başkanımıza hem de sanayicilerime teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda birçok şeyin altından kalkabileceğimizin en büyük göstergesi oldu” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.