DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NÜ KUTLANDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile Çerkezköy Belediyesi tarafından Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlendi.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NÜ KUTLANDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Haziran 2023 Pazartesi 11:29

İklim değişikliği, geri kazanım, yaşadığımız çevrenin korunması ve sürdürülebilir bir dünya için farkındalığımızı arttırmak adına Çerkezköy Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlediğini  belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda saat 14.00’da başlayan etkinliklerimizde T-Shirt Boyama Atölyesi, Lastik Boyama Atölyesi, Kukla Yapım Atölyesi, Saksı Yapımı Atölyesi, Enstrüman Yapım Atölyesi, Teraryum Atölyeleri yer aldı. Bu atölyelere katılan çocuklarımız ve gençlerimiz çeşitli aktivitelerde bulundular. Ayrıca 02-06 yaş arası çocuklarımız için top havuzu oluşturuldu ve çocuklarımız için iklim değişikliği konulu sinema gösterimi yapıldı” dedi.

ÇEVREYİ KORUMAK EN ASLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akay, doğal çevrenin kirlenmesinin evrensel bir sorun olduğunu söyledi. Çevre kirliliğinin tüm toplumun günlük yaşamını etkileyen bir olay olduğunun altını çizen Belediye Başkanımız Akay, yerel yöneticiler olarak yaşadıkları çevreyi ve doğayı korumanın en asli görevleri arasında yer aldığını belirterek, “Unutulmamalıdır ki, biz doğayı koruduğumuz sürece, doğa da bizi korur. Bu noktada hepimize bir takım görevler düşmektedir. Çevre kirliğine yol açacak davranışlardan uzak durmalıyız” dedi. 

SIHHAT VE SAĞLIKTAN DEĞERLİ BİR ŞEY YOK

‘Sağlıklı çevre, sağlıklı toplum olmadıktan sonra dünyada hiçbir şeyin önemi yoktur’ diyen Akay, “Bir nefes sıhhat ve sağlıktan daha değerli bir şey yoktur. Çevre, tüm insanlık için yaşamsal öneme sahiptir. Doğal çevrenin kirlenmesi evrensel bir sorundur. Sanayileşmenin, küresel ısınmanın ve nüfus artışının hızla ilerlediği günümüzde çevreye karşı duyarlı olmak başlıca görevimizdir. Doğanın güzelliklerini korumak ve çevre kirliliğini önlemek tüm insanlığın ortak vazifesidir. Bu vazife kapsamında ilçemizdeki doğal değerlerimizi korumak ve gelecek nesillerimize taşımak önemlidir. Nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suların, yaşadığımız çevrenin temiz olmasının yolu, çevre kirliliğine engel olmaktan geçer. Çevre dostu bir belediye olarak, insanlara çevre bilincini aşılayan ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi amacıyla farkındalık oluşturacak çalışmalara önem veriyoruz. Bu düşüncelerle; yaşanabilir temiz bir çevrede tüm insanlığa sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür dileyerek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.