Havuz tekrardan ihaleye çıkıyor

26 Ekim 2017 tarihinde temeli atılan ve yapımı ilerleyen zamanda yarım kalan, Çerkezköy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu 13 Ekim 2021 tarihinde tekrardan ihale ediliyor.

Havuz tekrardan ihaleye çıkıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Ekim 2021 Çarşamba 17:59

26 Ekim 2017 tarihinde Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni ile yapımına başlanan ve o zamanki maliyeti 9 milyon 650 bin TL olan, 5 bin 155 metrekarelik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Yarı  Olimpik Yüzme havuzu inşaatı çeşitli nedenlerle tamamlanamamıştı. 13 Ekim 2021 tarihinde Yarı Olimpik Havuz tekrardan ihale edilecek.

BİR YILDA TAMAMLANACAKTI

İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness alanları, antrenör ve soyunma odaları şeklinde bir kompleks olarak planlanan tesisin içerisinde 520 kişilik bir tribünün, dışarısında ise bisiklet yolu ve koşu alanlarını yer alacaktı. O dönem yarı olimpik yüzme havuzunun 1 yıl içerisinde tamamlanarak, hizmete açılacaktı.

NE OLDU DA TAMAMLANMADI

Tekirdağ Büyük  Şehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcısı  ve Etüt Proje Daire Başkanı Ramazan Alpaslan Kurtoğlu,  bu yıl Şubat ayında Albayrak ve Akay’ın Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezinde yaptıkları basın toplantısında, Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının neden tamamlanamadığı ve yapılacaklarla ilgili bilgi vermişti.

Tekirdağ Büyük  Şehir Belediyesi  Genel Sekreter Yardımcısı  ve Etüt Proje Daire Başkanı Ramazan Alpaslan Kurtoğlu  yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

” Bütün yatırımlarımız içinde iki tane problemli işimiz var. İkisi de aynı sebeplerden bekleme aşamasında. Geçmişini söyle özetleyelim. Çerkezköy Yüzme havuzu işimizi maalesef çok talihsiz bir döneme denk geldi.

Çünkü yüklenici firma hammadde fiyatlarındaki beklenmeyen artışlardan kaynaklanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince süre uzatım hakkına sahip oldu. Bu kapsamda yüklenici firma başvurularını yaptı. Bizde mecbur kalıp süre uzatımlarını vermek zorunda kaldık.

Hemen akabinde tekrar çalışmalara başlanması gerekirken, pandemi şartları ve pandemiden kaynaklanan yine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile en az 120 gün süre uzatımları talepleri ve  öncelikle tasfiye talepleri oldu. Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan zorunlu olarak görüş alınması icap ediyordu. Oradan cevabımız 5-6 ay gibi bir zamanda geldi.

Kamu ihale kurumuna konu devredildi. Kamu İhale Kurumuna yazdık, oradan da cevap geldi. Özetlersem bu iki işimizin de tavsiye süreçleri başlıyor. İki işimizin de ikmal süreçlerini tamamlayıp, bu yılsonunda bitirmeyi planlıyoruz. Artık daha fazla geciktirmeden ümit ediyorum ki, 2021 yılı bittiğinde iki binamızı da hizmete açmaya çalışacağız”

UMARIZ BAŞKA PROPLEMLER OLMAZ

Şu ana kadar olan bütün öngörüleri boşa çıkaran ve 4 yıl önce temeli atılan Çerkezköy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun ihale mevzuatı değişikliği yada başka aksilik yaşanmadan tamamlanması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.