İkinci liste kongreyi iptal ettirdi

Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi, başlamasının üzerinden beş dakika geçmeden Genel Merkez tarafından iptal edildi. Partililer mevcut İlçe Başkanı Özkan Yaman’ın karşısına ilçe eski Başkanı Ecivet Sevim’in ikinci bir liste çıkarmasından dolayı Genel Merkez tarafından iptal kararının alındığını açıkladılar

İkinci liste kongreyi iptal ettirdi
02 Aralık 2014 Salı 07:57

AK Parti Saray İlçe Teşkilatı’nın Cumartesi günü 14.00’de açılışını yaptığı 5’inci Olağan Kongre saat 14.05’de iptal edildi.

SEVİM’İN LİSTESİ KONGREYİ İPTAL ETTİRDİ

AK Parti Genel Merkezi’nin Saray’da Özkan Yaman başkanlığında tek listeyle seçimlere gidilmesi isteğine rağmen eski Başkan Ecivet Sevim liste çıkararak aday olunca, kongre AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu imzalı Merkez Yürütme Kurulu kararı ile iptal edildi. İptal kararının okunması Salonda soğuk duş etkisi yaratırken, davetliler ve partililer ne olduğunu anlamadan salonu terk etmek zorunda kaldılar.

YENİ KONGRE YAPILABİLECEK Mİ?

Merkez Yürütme Kurulu’nun salonda okunan kararında kongrenin ileri bir tarihte yapılacağı ifade edilse de, Özkan Yaman ve Ecivet Sevim arasında bir uzlaşı sağlanmadan yeni bir kongrenin yapılmasının zor olduğu dile getiriliyor.

İKİNCİ MEHMET TUNCEL VAKASI

İptal kararı sonrası görüştüğümüz bazı partililer kongreyi İkinci Mehmet Tuncel Vakası olarak değerlendirirken, Genel Merkez’in Özkan Yaman’ı tekrardan İlçe Başkanı olarak atayacağını ve önümüzdeki süreçte tek liste ile seçime gidileceğini dile getirdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.