Kapaklı Meclisi’nde kararlar oy birliğiyle alındı

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda önceki gün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 30 Eylül akşamı bıçaklanarak öldüren Suat Bars’a Allah’tan rahmet dileyerek, “Yakınlarına başsağlığı diliyorum. İlçemizde böyle olaylar olmuyordu ve bu durumun kesinlikle bölgesel bir cinayet olayı olmadığını söyleyebilirim. O anki cehalet bu olayı gerçekleştirmiştir” dedi.

Kapaklı Meclisi’nde kararlar oy birliğiyle alındı
03 Ekim 2013 Perşembe 07:37

AİLESİNE ALLAH’TAN SABIR DİLİYORUM
Kapaklı Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı önceki gün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda gerçekleşen Meclis toplantısına Meclis Üyesi Nedim Yılancı dışında diğer tüm Meclis Üyeleri eksiksiz katıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce kısa bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlçemizde meydana gelen bir olayda genç bir kardeşimiz cinayete kurban gitti. Hayatını kaybeden Suat Bars kardeşimize Allah’tan rahmet geride kalan ailesine de sabırlar dilerim” diye konuştu.

SÜKUNETİ SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR

Kapaklı’da bu tür olayların yaşanmadığının altını çizen Mandalı, “İlçemizde böyle vakalar meydana gelmezdi. Kesinlikle bölgesel bir cinayetin olmadığını söyleyebilirim. O anki cehalet bu olayı meydana getirmiştir. Kapaklımızda böyle olayların yaşanmaması adına gayret göstermeliyiz. Bölgemiz 81 vilayetten göç alıyor ve sükuneti korumamız gerekiyor. Toprak bütünlüğü ve yaşadığımız topraklarda ay yıldızlı bayrağımızdan söz ediyorsak muhafaza da etmeliyiz. Dünya üzerinde sınır bölünmesinden ziyade üst kimliğimiz olan insan üzerinde durmalıyız” dedi.

BELEDİYE HİSSESİ HİSSE ORTAĞINA SATILACAK
İrfan Mandalı yaptığı konuşmanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis Üyeleri gündem maddeleri gereği ilk olarak saygı duruşunda bulundular. Gündem maddeleri haricinde gündeme alınması öngörülen 6 dilekçede okunduktan sonra oy birliği gündem maddelerine eklendi. Toplantının devamında 675 ada 3 nolu parseldeki Belediye hissesinin hisse ortağına satılması konusunu görüşmeye aldı. Yapılan bilgilendirmelerin ardından Belediye hissesinin hisse ortağına satılması oy birliğiyle kabul edildi.

PARKA HALK MÜZİĞİ SANATÇISI NEŞET ERTAŞ’IN İSMİ VERİLDİ

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan dilekçelerin görüşülmesinde ise ilk olarak, Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan 10.09.2013 tarih ve 1434 sayılı içkili yer krokisi konulu yazısı görüşmeye alınırken, yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Bir diğer dilekçede ise, imar ve şehircilik müdürlüğü tarafından sunulan 25.09.2013 tarih ve 2119 sayılı park adı verilmesi konulu yazının görüşülmesine geçildi.
6 DİLEKÇE KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Yapılan görüşmelerin ardından parka kısa bir süre önce hayatını kaybeden ünlü Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş’ın isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı. Toplantı öncesinde oy birliğiyle gündem maddelerine eklenen 6 dilekçe ise görüşülerek karara bağlanmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Beşinci gündem maddesinde İmar Komisyonuna havale edilen konuların görüşülmesinin ardından imar planı ile ilgili dilekçelerin görüşülmesine geçildi.
DİLEKÇE İMAR KOMİSYONUNDA GÖRÜŞÜLECEK
Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan 16.09.2013 tarih ve 1989 sayılı yazıda belde sınırları içinde içerisinde bulunan 271 nolu mera vasıflı parselin imar planındaki durumundan dolayı 270 nolu kadastral parsele imar uygulaması yapılamadığı parsel malikinin vekilince 03.09.2013 tarih ve 7313 evrak kayıt nolu dilekçe ile parseldeki terkler aynı kalmak kaydı ile plan tadilatı talebinin daha detaylı görüşülmesi konusuna geçildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptığı bilgilendirmenin ardından konunun İmar Plan Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini ifade ederken ilgili dilekçe oy birliğiyle komisyona havale edildi.
YAPILAN ÇALIŞMALAR İZLETTİRİLDİ
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediyesinin Eylül ayı içerisinde yaptığı çalışmalar sinevizyon eşliğinde Meclis Üyelerine izlettirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.