Kapaklı’da Büyük Önder saygı ve özlemle anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da bir dizi anma etkinlikleri ile yad edildi.

Kapaklı’da  Büyük Önder saygı ve özlemle anıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Kasım 2022 Perşembe 14:56

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84’üncü vefat yıl dönümünde Kapaklı’da anma etkinlikleri düzenlendi.

Çelenk sunma törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Ulutürk, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kapaklı Belediye Meydanında bulunan Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelengi konuldu. Saatler, Atatürk’ün vefat ettiği 09:05’i gösterdiğin tüm ilçede siren sesleri yankılandı. Ata’ya duyulan saygı ve özlemle hayatın durduğu o anlarda duygu dolu dakikalar yaşandı.

Atayı anma töreninin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinlikleri devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan etkinliklerde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. 10 Kasım temalı ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından ‘Sizin İçin Atatürk Kimdir’ adlı video gösterisi ve ‘Atatürk’e Veda’ adlı oratoryo gösterisi duygu dolu dakikalar yaşattı. Gösteri ve sunumların ardından anma etkinlikleri sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.