Kimse bu kararı sahiplenmesin

2013 yılının Mayıs ayına ertelenen Oda ve Borsa seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Türkiye genelinde 118 Oda’nın gruplarında değişiklik olduğunu hatırlatarak, TOBB’un bu değişiklikler sebebiyle seçim tarihlerinin ertelenmesini talep ettiğini ve bu talebin kabul edildiğini kaydederek, “Kimse bu kararı sahiplenmeye kalkışmasın” dedi

Kimse bu kararı sahiplenmesin
31 Ocak 2013 Perşembe 08:58

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Oda ve Borsa seçimlerinin ertelenmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.
ODALARDAN TOBB’A İTİRAZ GELDİ
Dursun Ali Tever, açıklamasının başında, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 118 Oda’nın gruplarında değişiklik yapıldığını hatırlatırken, yapılan değişiklikler sebebiyle birçok Odadan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) itiraz geldiğini belirterek, “TOBB da, yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi adına, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan seçimlerin ertelenmesi için talepte bulundu. Bakanlık ta Şubat ve Mart ayı olarak belirlenen seçim takvimini iki ay erteleyip Mayıs ve Haziran olarak değiştirdi” şeklinde konuştu.
ALINAN KARARI SAHİPLENMEYE KALKMASINLAR
Açıklamasının devamında, alınan kararın Çerkezköy ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Tever, yaklaşık 2 aylık bir değerlendirme süresi olacağını da dile getirerek, “Bu süreçte gruplarda yapılan değişikliklerin iptal olması gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü yapılan değişiklikler, Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Avrupa standartları dikkate alınarak yapılmıştır. Gruplarda yapılan değişikliklere itiraz eden arkadaşlar, alınan erteleme kararını sahiplenmeye kalkışmasın” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.