KKYDP bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Kapaklı ve Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, Ziraat Odalarının Başkanlarına, tarımsal örgütlerin temsilcilerine, yatırımcılara ve üreticilere, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında (KKYDP) Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi

KKYDP bilgilendirme toplantısı düzenlendi
15 Kasım 2014 Cumartesi 07:32

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi konusundaki bilgilendirme toplantısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Perşembe günü saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantıya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Gürkan Tokgöz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, Ziraat Odalarının Başkanları, tarımsal örgütlerin temsilcileri, yatırımcılar ve üreticiler katıldı.

EN GEÇ BAŞVURU TARİHİ 24 ARALIK

Toplantıda, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Aziz Sezek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkında bilgilendirmede bulundu. 9. etap kapsamında hibe oranının yüzde 50 olacağını kaydeden Sezek, projeye başvuruların internet ortamında yapılacağını, projeye kimlerin başvurabileceği, proje kapsamının neler olduğunu ve en geç başvuru tarihinin 24 Aralık 2014 olduğu hususunda bilgiler verdi.

PROJELERİN AMAÇLARI BELİRTİLDİ

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesinin amaçlarına değinen Aziz Sezek "Projenin amaçları arasında kırsal geliri ve sosyal standartları yükseltmek, tarım ile sanayi entegrasyonu sağlamak, küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek, gıda güvenliğini artırmak, tarımsal pazarlama altyapısını güçlendirmek, alternatif gelir kaynakları oluşturmak, kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğini artırmak, girişimcilik kapasitesi geliştirmek, uluslar arası kaynak kullanımı için kapasite oluşturmak geliyor” ifadelerini kullandı.

%50'SİNE HİBE YOLU İLE DESTEK VERİLECEK

Sezek, bilgilendirmesinin devamında ise  “Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 300 bin Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 800 bin Türk Lirasını geçemez. Esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek” dedi.

ÜRETİCİ VE YATIRIMCILARIN SORU VE GÖRÜŞLERİ ALINDI

Düzenlenen toplantıda ayrıca Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Gürkan Tokgöz de yatırımcıların tebliğ kapsamındaki projeleriyle ilgili her türlü soru ve görüşlerini Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğüne müracaat ederek cevaplandırılabileceğini ifade etti. Toplantıda üretici ve yatırımcıların soru ve görüşleri de alındı.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.