Şahinlere, Motosikletli Trafik Polisi Sürüş Teknikleri Eğitimi

Şahinler olarak bilinen, Motosikletli Trafik Polislerinin etkinliğini arttırabilmek, meydana gelebilecek trafik kazası, trafik yoğunluğu ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konulara daha hızlı müdahale edebilmesi için Trafik Başkanlığı koordinesinde istekli personel arasından seçilen Polis Memuru ve Rütbeli personele Motosikletli Trafik Polisi Sürüş Teknikleri Eğitimi veriliyor.

Şahinlere, Motosikletli Trafik Polisi Sürüş Teknikleri Eğitimi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
26 Kasım 2022 Cumartesi 11:27

Meydana gelen trafik kazaları, anlık trafik yoğunluğunun oluşması ve trafiğin düzenlenmesi ile ilgili aktif ve etkin bir görev yürütmekte olan, Gerek 112'ye yapılan ihbarlar gerekse Tekirdağ’da yoğunluk oluşturan bölgelere hızlı bir şekilde intikal ederek,  müdahale eden Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve yapan Şahinlere Motosikletli Trafik Polisi Sürüş Teknikleri Eğitimi veriliyor.

Eğitime katılan personele, motosiklet sürüşü esnasında kullanılan ekipmanlar ve motosiklet mekaniği hakkında teorik derslerin ardından parkur eğitimi veriliyor.

120 saatlik motosiklet eğitimi alan personel bu eğitim süresince zorlu parkurlardan geçmekte ve sürüş kabiliyetini arttırıcı eğitimler almakta. Eğitim sonunda başarılı görülen kursiyerlere sertifika verilerek Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler) olarak görevlendirilmektedir. Eğitimde başarılı olan personel Aralık ayı itibariyle Motosikletli Trafik Polisi (Şahin) olarak görev başında olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.