Şehit Astsubay için Mevlid-i Şerif okutuldu

Yaklaşık 1 ay önce eşi ile Pazar alışverişine çıkan ve pazar dönüşü arkadan kalleşçe vurularak şehadet mertebesine ulaşan Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu için Çerkezköy Ordulular Derneği tarafından Mevlid-i Şerif okutuldu

Şehit Astsubay için Mevlid-i Şerif okutuldu
02 Aralık 2014 Salı 07:54

Çerkezköy Ordulular Derneği’nde okunan Mevlid-i Şerife Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun annesi Ayşe Aydoğdu da katılırken, Mevlid-i Şerif sonrası Şehit Annesi Ayşe Aydoğdu’yu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Türk Bayrağı hediye edildi.

KİMLER KATILDI?

Şehit Astsubay Nejdet  Aydoğdu için okutulan Mevlid-i Şerife Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra Emniyet Müdürü Murat Ogan,  CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, AKP Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Samsunlular Dernek Başkanı Enver Bayram katılırken, Ordulular yoğun ilgi gösterdi.

ŞEHİTLER PEYGAMBER EFENDİMİZİN KOMŞULARI OLACAK

Mevlid-i Şerifin açılış konuşmasını yapan Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak, şehitlik mertebesinin en yüce mertebelerden biri olduğunu belirterek, şehitlerin ahirette Peygamber Efendimizin komşusu olacaklarının vurgulandığını kaydetti. Nejdet Astsubayın kalleş bir kurşun sonucu şehadet mertebesine ulaştığını belirten Albayrak, “Şehitimize Allah’tan gani gani rahmet, kederli ailesine, anne ve babasına sabırlar diliyorum” dedi.

KURAN-I KERİM VE MEVLİD OKUNDU

Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak’ın konuşmasının ardından Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak, Osmanlı Camii görevlileri İdris Akkaya, İlyas Kacir, Hacı Fahri Zümbül Camii İmamı Abdullah Karacan ve Kuba Camii imamı İsmail Yüksel tarafından Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.

BU BİRLİK VE BERABERLİĞE BAKSINLAR

Okunan Mevlid-i Şerifin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, memleket toprakları ve vatan için kanını dökerek şehadet mertebesine ulaşanları rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Bu topraklar üzerinde ayrılık tohumları ekmeye çalışanlar, ekme niyetinde olanlar bugün buradaki bu birlik ve beraberliği baksınlar. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece onlar emellerine ulaşamayacaklardır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” açıklamasını yaptıktan sonra şehit olan Astsubay Nejdet Ersoy’a Allah’tan rahmet diledi ve yakınlarına tekrar başsağlığı temennisinde bulundu.

ŞEHİT ANNESİ HERKESİ DUYGULANDIRDI

Belediye Başkanın konuşmasının ardından  Mevlid-i Şerife katılan protokol üyeleri şehit annesi Ayşe Aydoğdu’nun elini öperek, şehit annesine Türk Bayrağı hediye ettiler ve şehit annesine her türlü konuda ellerinden gelen yardım ve çabayı göstereceklerini söylediler. Duygulu anların yaşandığı bayrak tesliminde şehit annesi Ayşe Aydoğdu, Türk Bayrağını üç sefer öperek teslim aldı.

ÖNLERİNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUZ

Programın kapanış konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Kaymakam Kubilay konuşmasının başında Türk vatanı için şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitleri saygı ve minnetle andıklarını ve huzurlarında saygı ile eğildiklerini söyleyerek başladı.

BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLEDİ

Çerkezköy Ordulular Derneği Başkanı Rahmi Uzun ve Yönetim Kurulu’na Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu için okuttukları Mevlid-i şerif nedeni ile teşekkür eden Kaymakam Metin Kubilay, “Şehit Astsubayımıza tekrardan Allah’tan rahmet, başta kederi ailesi, anne ve babası, eşi olmak üzere milletimizin başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından Mevlid-i Şerife katılan konuklara ikramda bulunuldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.