Şehitlerimizi Birlik Cemi ile andılar

Kapaklı Erenler Cem Evi’nde hafta sonu yapılan ‘Birlik Cemi’ ile Bedir'den Kerbela'ya, Sarıkamış'tan Çanakkale'ye tüm şehitlerimiz anılarak dualar edildi,

Şehitlerimizi Birlik Cemi ile andılar
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Mayıs 2023 Pazartesi 11:20

İstiklal Marşı ve  saygı duruşuyla başlayan Birlik Ceminde açılış konuşmasını  Kapaklı Erenler Cem Evi Başkanı Enver Koçer Yaptı. Koçer,  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e de verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Uğurlu sağlık sebepleriyle programa katılamayan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın selamını ileterek  başladığı konuşmasına Sarıkamış şehitlerini anarak başladı. Uğurlu konuşmasında şunları söyledi:  “Yengi de bizimdi, yenilgi de bizimdi. Ama ne yazık ki tarihimiz Sarıkamış’ı yeteri kadar anlatmadı, anlatamadı. Biz şimdi hem vefalı olacağız, hem hayalı olacağız. O karları erittik, altından şehitlerimizi gördük. O şehitlerimiz ülkemizin şehitleriydi,  Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle. Bu ülke sahip çıkmalıydı. Diğer şehitlerimize olduğu gibi. Onun için programımızda ‘Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Sarıkamış’a, Sarıkamış’tan Çanakkale’ye ve Çanakkale’den günümüz şehitlerine’ varıncaya dek hepsini anacağız. Çünkü millet borcumuz var onlara. Bu borcumuzu yerine getireceğiz. Buradan Hz. İmam Ali’nin ‘Hakka yürüyenleriniz siz andıkça yaşarlar’ sözünü hatırlatmak istiyorum. İşte onları anıyoruz ve anmaya da devam edeceğiz. Allah onların ruhlarını şad eylesin. Yüce kitabımız Kur’an’da şehit kelimesi 56 kez geçer. Arapçadır. Çoğulu da şühedadır. Kıbrıs şehitlerini ve depremde hayatını kaybeden şehitlerimizi de buradan anıyorum. Alevilik görünen değil, görünenin ardını arar. Hiç düşündünüz mü, Kabe niye siyahlara bürünmüş? Hacer-ü'l Esved taşına kara taş diyorlar. Niyet kara taş hiç düşündük mü? Acaba şehitlere mi ağır yakıyorlar onlar da? Bunu da düşünmenizi istiyorum”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın 81 vilayetten, 7 bölgeden insanların kardeşçe yaşadığı, komşuluk ilişkileri kurduğu nezih bir ilçe olduğunu ifade ederek “ Çok yakın aile dostlarım ve akrabalarım ile bu kültüre yakın oldum. Kardeşliğimizi devam ettirmemiz, bu topraklarda beraber kardeşlik hukukumuzu ve birlik beraberliğimiz devam ettirmemiz gerçekten çok önemlidir. Böyle bir anlamlı etkinlikte tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülke için alın teri dökmüş, emek vermiş herkesi de saygıyla, rahmetle anıyorum” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı konuşmada “ Bizim görevimiz, şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, onlardan devraldığımız mirası korumaktır. Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Sarıkamış’a, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na tüm şehitlerimizin anılması anlamlıdır. Bizler özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, güvenliğimizi, huzurumuzu ve refahımızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

Dokuz yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Alevi değilim ama çok iyi bir alevi dostuyum. Bu göreve geldiğimiz zaman burada ne ihtiyaç var diye düşündük ve Alevi vatandaşlarımızın Cem Evi ihtiyacı var dedik. İlk olarak Muratlı’dan başladık. Hemen arkasından Şarköy’de, Ergene’de Cem Evlerimizi hizmete açtık. Dördüncüsünün de ihalesini yaptık ve en yakın zamanda Süleymanpaşa’da da temelini atacağız. Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet süremizin onuncu yılında da açmayı planlıyoruz” dedi.

Programa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Cem Vakfı Yöneticileri, Sarıkamış Dayanışma Grubu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.