TCDD tren seferlerini ancak başlattı

2020 Mart ayında salgın nedeniyle durdurulan tren seferleri günde tek sefer olarak başlatıldı. Otobüs firmalarına mahkum edilen vatandaşa bir nebze de olsun nefes aldıracak olan seferlerin başlaması geçte olsa memnuniyetle karşılandı

TCDD tren seferlerini ancak başlattı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Mart 2021 Çarşamba 18:38

Covid-19 salgını bahanesiyle, bir yıl aradan sonra başlıyan tren seferleri, Çerkezköy’den günde sadece birer defa  Kapukule ve Halkalı istikametine olacak.
Çerkezköy’den  Halkalı istikametine gidecek olan tren, Çerkezköy’e 10.09’da ulaşıp, 10,11’de hareket edecek.
Çerkezköy’den Edirne istikametine gidecek olan tren ise, Çerkezköy’e 19.29’da ulaşıp, 19,32’de hareket edecek.
Maske ve HES kodu zorunluluğu bulunan bulunan seyahatlerde, trenler her sefer öncesi ve sonrasında dejenfekte edilecek.

 Eylül ayında yaptığımız haberde, diğer ulaşım yollarının açılmasına rağmen Kovid-19 salgını nedeniyle durdurulan Halkalı-Edirne arası trenle yolcu taşımacılığı neden tekrar başlamadı diye sormuştuk.
Halkalı – Kapıkule arasında, koltuk numarasına bilet kesilmesine imkan veren yapının Trakya’da ki tren seferinde olmadığı ve  istasyonlarda bekleyen yolcuların tren gelişinden kısa bir süre önce bilet alarak, istedikleri boş yerlere oturup seyahat ettikleri yetkililer tarafından açıklanmış, “Bizim bu hatta çalışan trenimizde bir Doğu Ekspresi gibi önceden belirlenen koltuğun biletini almanız, tren hattımızın statüsü gereği mümkün değil. Varsayalım tren perona gelmeden yarım saat önce kapasitenin üstünde yolcu geldi. Biz bu yolculara bilet kesmemezlik edemeyiz. Birde tren hangi yönden geliyorsa  fark etmez,  trenin içinde seyahatine devam edecek yolcularda var. Bu pandemi günlerinde sosyal mesafe kuralına göre biz istasyona gelen  yolculara ne diyeceğiz. Biz bir Doğu Ekspres gibi daha önceden koltuk numarasına göre bilet kesemiyoruz. Bizim hattımızın statüsü buna müsait değil” diye görüş bildirilmişti.
Aradan geçen zamanda aynı statüyle önceki sefer sayıları da azaltılarak günde birer kez, Edirne ve Halkalı istikametine tren seferi başlatılması neyin değiştiği sorusunu gündeme getiriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.