TEMA’dan SIFIR ATIK EĞİTİM PROJESİ uygulaması

TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumluluğu tarafından, Kızılpınar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda ‘Sıfır Atık Eğitim Projesi’ uygulandı.

TEMA’dan SIFIR ATIK EĞİTİM PROJESİ uygulaması
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
22 Ocak 2024 Pazartesi 11:34

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğinde 2018 yılında pilot uygulama ile başlayan ve 2019’dan itibaren Tetra Pak Türkiye’nin destekleriyle uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmaları ve “sıfır atık” yaklaşımını benimsemeleri hedeflenmektedir.Bu hedef doğrultusunda TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumluluğu tarafından  Kızılpınar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda ‘Sıfır Atık Eğitim Projesi’ uygulandı .

Kızılpınar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu  1-G sınıfı  öğretmeni Sevinç Güneş  ve 4-F sınıfı öğretmeni Fatih Kaynar  ile birlikte ayrı ayrı olmak üzere öğrencilere Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan tarafından   eğitim verildi.

 Çocukların sıfır atık kavramını benimsemeleri için “Düşün, Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir, Yeniden Kullan”, “Değiştir, Farklı Amaçla Kullan” ve “Dönüştür, Doğa Kazansın” prensiplerinden oluşan 5D modeli  örnekler ile anlatıldı. Çocukların günlük yaşamına bu alışkanlıkları yerleştirmeleri için  eğitim verildi. Eğitim sırasında oyunlar oynandı,kısa filmler seyredildi ,öğrenciler ile karşılıklı soru-cevap şeklinde interaktif  bir sunum yapıldı.

TEMA Vakfı Çerkezköy İlçe Sorumlusu Nilüfer Ceylan: “Çocuklarımızın  Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda farkındalıklarının daha da geliştiğini görmek çok sevindirici oldu. Kızılpınar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu atıkların  kaynağında ayrıştırılması konusunda çok güzel çalışmalar başlatıldı, Sınıflarda ve okulun belli noktalarında  atık sınıflarına göre kutular oluşturuldu. Çok verimli bir eğitim oldu. Sevinç Güneş ve Fatih Kaynar  öğretmenlerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sıfır Atık Eğitim Projesi Nedir

Geliştirilen eğitim materyalleri ve etkinlik uygulamalarının yaygınlaştırılması ve 81 ildeki tüm eğitim kademelerindeki öğretmenlerin içeriklere ulaşabilmesi amacı ile tasarlanan Sıfır Atık Eğitim Portalı (www.sifiratiktema.org) Ekim 2019’da tüm öğretmenlerin kullanımına açıldı. Portal, tüm eğitim kademeleri için 81 ildeki öğretmenlere sunum, poster, çalışma kâğıtları, proje önerileri, dijital oyunlar ve animasyon filmlerin de aralarında bulunduğu zengin eğitim içerikleri ve materyaller sunmaktadır. Portala sıfır atıkla ilgilenen herkes üye olarak tüm içeriklere ve materyallere ulaşabilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.