Terminale sıkı denetim

Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, Bayram nedeniyle terminalde bir dizi önlem artırıcı çalışma başlattı. Trafik Şube Müdürü Kemal Şişman, bu önlemler kapsamında şehirlerarası çalışan otobüs işletmecileriyle biraraya geldi.

Terminale sıkı denetim
19 Eylül 2009 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, Bayram öncesi otogar işletmecileri ve otobüs şoförleriyle biraraya gelerek, uymaları gereken kuralları hatırlattı. Şikayetlerin yoğunluk kazandığı Bayram öncesi yapılan toplantıya İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Ogan da katıldı.

ÇIĞIRTGANLIK YAPMAK YOK
    Terminalde çalışan otobüs işletmelerinin temsilcileriyle yapılan toplantının ana konusu ‘çığırtkanlar’ oldu. Çığırtkanların vatandaşları rahatsız ettiğine yönelik alınan şikayetleri hatırlatan Emniyet Trafik Tescil Şube Müdürü Kemal Şişman, bu kişilerin önüne geçilmesi noktasında uyarıda bulunarak, aksi taktirde ceza-i işlemlerin uygulanacağını hatırlattı. Şişman, "Gerek terminalde çalışan çığırtkanlara gerekse otobüs işletmecilerine ceza yazılacak" dedi.

OLUR OLMAZ YERDE DURMAK YOK
    Toplantıda ayrıca Karayolu Taşıma Kanunu ile ilgili gerekli hatırlatmalar yapıldı. Özellikle otobüs işletmecilerinin Kanunun 32. maddesine uymaları sağlanacak. Kemal Şişman terminal ve ara duraklar dışında yolcu indirilip bindirilmemesi konusunda da araç sahiplerini uyararak, buna uymayanlara yasal işlem yapılacağını vurguladı.
    Bayram öncesi tüm araçlar üzerinde denetimlerin artacağını belirten Şişman, özellikle takometre ve fazla yolcu almama kurallarının sürekli denetleneceğini söyledi. Toplantıda son konu ise koltukların iki kişiye satılması oldu. İki kişiye aynı koltuk biletinin satılması halinde ciddi cezalar uygulayacaklarını belirten Şişman, otobüscülerin bu duruma dikkat etmelerini istedi. Şişman, "Terminalden çıkış yapan araçların yetki belgeleri kontrol edilecek ve kesintisiz olarak bu kontroller devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.