Yazarımız ikinci ödülünüde aldı

Çorlu Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen mutluluk konulu fotoğraf ve şiir yarışmasında, şiir dalında birincilik ödülüne layık görülen yazarımız Çağatay Azkın’ın ödülünü hafta sonu düzenlenen törende gazetemiz muhabiri Gülşah Avcılar aldı

Yazarımız ikinci ödülünüde aldı
02 Aralık 2014 Salı 07:56

Geçtiğimiz günlerde 3. Edebiyat ve Sanat Festivali Adnan Yücel Şiir ödülü yarışmasında da birincilik ödülü alan Yazarımız Azkın ÇKSD’nin (Çorlu Kültür Sanat Derneği) “Mutluluk” temalı uluslararası Şiir Yarışması’nda Çorlu Orion alışveriş merkezinde düzenlenen törenle ödülünü aldı.



Ödül töreni Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Ayça Çevikelli’nin yaptığı konuşmayla başladı. Çevikelli yaptığı konuşmada 2004 yılında kurulan derneklerinin Çorlu’da kültür ve sanatı yaygınlaştırmak ve teşvik etmek amacıyla kurulduğunu belirterek, “Hedefimiz; kuruluşundan bu yana sanatın insanoğlunu yücelttiğine dair inancımızla tüm kaynaklarınızı işbirlikçi, etkin ve verimli kullanarak örnek ve başarılı bir sivil toplum kuruluşu olmaktır.”dedi.



“Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen ödüllü sanat yarışmamıza destek veren Çorlu Belediyesi’ne, Orion AVM’ye Grup Veteranlar’a, değerli fotoğraf ve şiirlerini bizlerlerle paylaşan yarışmacılarımıza teşekkür eder,  ödül alan yarışmacılarımıza de tebrik ederiz.” diyerek sözlerini tamamlayan Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Ayça Çevikelli’nin konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.

Fotoğraf dalında mansiyon alan yarışmacıların ödüllerinin verilmesiyle başlayan törende, mansiyon ödüllerini Kübra Tuncel, Tahir Akay, Erkan Yamak alırken, üçüncülük ödülünü Levent Kirazoğlu, ikincilik ödülünü Ali Mermertaş, birincilik ödülünü Mustafa Demirbaş aldı. Yurdun dörtbir yanından yarışmaya katılım olması nedeniyle yarışmacılar adına ödülleri, törende hazır bulunanlar tarafından yarışmacıya gönderilmek üzere teslim alındı.



Fotoğraf dalındaki ödüllerin verilmesinin ardından şiir dalında ödüle layık görülenlerin ödül törenine yine mansiyon ödüllerinin verilmesiyle başlandı. Mansiyon ödüllerini ‘Bölüşelim mutlulukları’ şiiriyle Ahmet Fenar, ‘Mut-lu-suz-luk’ şiiriyle Önder Kaya, ‘Köşede Yaşamak’ şiiriyle Şencar Beşat aldı.
Mansiyon ödüllerinin verilmesinin ardından ilk üçe giren yarışmacıların ödülleri verildi. Üçüncülük ödülünü ‘Ozan Sazında Mutluluk’ adlı şiiriyle Zeki Uysal, ikincilik ödülünü ‘Mutluluk’ adlı şiiriyle Deniz Garipcan adına yine temsilen törene katılan konuklar alırken, ‘Kehanet’ adlı şiiriyle yarışmaya katılan Yazarımız Bilge Çağatay Azkın’ın birincilik ödülünü almak üzere gazetemiz muhabiri Gülşah Avcılar davet edildi.

Avcılar, yazarımızın ödülünü almadan önce törende hazır bulunan Azkın’ın annesi Nuriye Azkın ve babası Yaşar Azkın’ı sahneye davet etti. Yaşar Azkın yarışmayı tertipleyen ve katılanlara teşekkür eden bir konuşma yaptıktan sonra Nuriye Azkın da manilerle dolu bir konuşma yaptı. Yazarımızın anne ve babasının yaptıkları konuşma ile davetliler duygu dolu anlar yaşadılar.
Ardından Avcılar, Azkın’ın mesajının okudu. Azkın’ın mesajı şöyleydi: "Atatürk Türkiyesinin'nin yüz akı bir Tekirdağ ve o şehrin kültür başkenti bir Çorlu yaratmaktaki katkılarınızdan dolayı; müziğiyle yüreklerimize dokunan Grup Veteranlar'a, etkinliklere ev sahipliği yapan Orion'a ve Çorlu Belediyesi'ne, Seçici Kurul'da bulunan yürekli jüri üyelerine, Fotoğraf ve Şiir dalında yarışmaya katılarak süreci destekleyen katılımcılara, ve elbette başta sevgili başkan Ayça Çevikelli olmak üzere, Çorlu Kültür Sanat Derneği'nin yılmaz savaşçılarına, adını zikretmeyi unutmuş olduğum ve katkı sunan tüm dostlara, sizlere, dostlarıma, şiir dostlarına, hepinize,  bunca güzelliğinize bin selam olsun! Yüreğinizde her daim Şiir ve Güzellik olsun".

Gülşah Avcılar’ın, Bilge Çağatay Azkın’ın mesajını okumasından sonra  Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Şeref Kaya Aydın, Azkın’ın birincilik ödülü alan ‘Kehanet’ isimli şiirini davetlilere okudu.

Törenin son bölümlerine yetişen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de Çorlu Kültür ve Sanat Derneği’ni bu güzel organizasyonunundan dolayı tebrik etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.