YENİ HAYVAN BARINAĞINI DOLAŞTILAR
Belediye Başkanı Ali Ertem İstanbul Üsküdar'da faaliyetlerini sürdüren Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Asude Ustaoğlu ve Dernek Üyeleri Deniz Zeynep Duman ile Sinem Saraçoğlu'na yapımı devam eden hayvan barınağını gezdirdi. Haziran ayında faaliyete girmesi beklenen modern hayvan barınağını Hayvan Hakları Aktivistleri'ne dolaştıran Başkan Ertem, "Burası ihtiyaca göre genişletilebilecek bir yer. İdari Binamız bitti. Bundan sonra Bakanlığın tip projesine göre hayvan barınağı yapacağız. Haziran gibi hazır olur" dedi.
Hayvan barınağı hakkında bilgi alan Hayvan Hakları Aktivistleri daha sonra Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı'na geçti. Buradaki köpeklerle ilgilenen aktivistler hasta olan bir yavru köpeğide tedavi ettirmek üzere İstanbul'a götürmek için yanlarına aldı.
DİĞER BELEDİYELERDEN DE BEKLİYORUZ
Ziyaret sonrasında bir değerlendirmede bulunan Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Asude Ustaoğlu, "İlk ziyaretimiz de gördüğümüz durumdan sonra bugün gördüklerimiz bizi çok memnun etti. Hayvanların bakım ve rehabilitasyonu istenilen düzeyde olduğunu gördük. Başkan Ali Ertem'e duyarlılığından ötürü teşekkür ederiz.
Yeni barınak ise yer konumu olarak çok iyi. Arazi düzgün ve büyük. Yeni barınağın yaz başında açılacağını öğrendik. Açılışa bizde gelip, destek vereceğiz"dedi.
Tv kanallarında Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı ile ilgili çıkan haberlerle ilgili de konuşan Asude Ustaoğlu, "Son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle üzüntü duyduk. Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı kötü durumdaki ilçeler için ayrı bir umut vermekte. Önemli olan belediye başkanlarının iyi niyeti ve merhameti. Yoksa yasalar, kanunlar ikinci planda kalır" diye konuştu.