Çini sergisine yoğun ilgi

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat Kurslarının yılsonu sergileri yapılmaya devam ediyor. Takı Tasarım Kursu sergisinin ardından kursiyerlerin bin bir emekle yapmış oldukları Çini ürünleri dün yapılan sergi açılışı ile görücüye çıktı

Çini sergisine yoğun ilgi
20 Mayıs 2016 Cuma 17:09

KENT KONSEYİ’NDE GERÇEKLEŞTİ

Dün saat 10.00’da Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nda gerçekleşen Çini Kursu Yılsonu Sergisi’nin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Esnaf Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Mustafa As, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Kapaklı İlçe Eski Başkanı Hayri Varol, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir, Peyzaj Mimarı Gülşah Dönmez ve kursiyerler katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çini Kursu’nun yılsonu sergisinin açılışından önce konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz tüm kursiyerlere teşekkür ederek “Kadınlarımıza fırsat verildiğinde dayanışmanın ürünü olarak neler yapabileceğini bir kez daha gördük. Bizlere ve kadınlarımıza bu desteği veren Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve aylardır uğraş vererek el emeklerini ortaya koyan kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Mayıs açılışlarımız Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın katkılarıyla devam ediyor. Başkanımıza ve Eşi Güliz Hanım’a bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu destek ve katkılar sayesinde hocamız ve kursiyerlerimiz de çok güzel çalışmalara imza atıyor.” ifadelerini kullandı.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanını Vahap Akay Çini kursiyerlerine ve kurs eğitmenine teşekkür ederek “Biz Çerkezköy’de Kent Konseyi Başkanımız ve Kültür Müdürlüğümüzle beraber kadınlarımızı bir araya getirmek, çeşitli kurslarda onlara katkı sağlamak amacıyla elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz ve kendi görev süremiz boyunca da destek olmaya devam edeceğiz. Tabi bu kursların dışında Kızılpınar ve Veliköy Mahallemizde şuanda bir mahalle evimiz var. Yine buralarda kadınlarımızın bir araya gelmesini, dayanışma içerisinde olmalarını ve el becerilerini ortaya koyabilecekleri ortamları oluşturmak niyetiyle bu işe başladık. Bu sene 2016 yılı itibari ile iki mahalle evimizi de ortaya çıkarma gayreti göstereceğiz.” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KAPALI OTOPARK ÜSTÜNDE

Kursların önümüzdeki hafta Kapalı Otopark üstünde bir araya getirileceğini de belirten Başkan Akay, “Kapalı Otopark’ın üstünde 4 günlük bir sergi alanı oluşturacağız ve kurslarımızı burada bir araya getireceğiz.  İnşallah Çerkezköy Kültür Merkezimiz açıldığında kursiyerlerimizi daha güzel imkanlarla ağırlayacağız. Şu an 600 civarında bayan kursiyerimiz var ve bu çok güzel bir katılım. Kurslarımızda emeği geçen ve bugün bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÜRÜNLERİ İNCELEDİLER

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle birlikte katılımcılar Çini ürünlerini inceledi. Ürün sahiplerinin yaptıklarımı çalışmaları tanıttığı sergide ürünler büyük beğeni topladı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.