PROGRAM AKSAKLIKLARLA BAŞLADI
Mikrofonun sorun çıkartması nedeniyle İstiklal Marşı'nın okunmasında ve konuşmalarda sorunlar çıkınca kürsünün yeri değiştirildi.
Kapaklı MHP Belde Başkanı Ahmet Coşkun'un açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Dr. Veliddin Yılmaz kendini tanıtarak Milliyetçi Hareket Partisi'nden Kapaklı Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olduğunu açıkladı.
NEDEN ŞİMDİYE KADAR SUSTUN DOKTOR BEY? VARSA BİLDİĞİN KAMOYUNA AÇIKLA
Emekli olmak üzere 10 gün önce dilekçe verdiğini belirten Dr. Veliddin Yılmaz, "Şuan iki duyguyu birlikte yaşıyorum. Emekli olmak üzere 10 gün önce dilekçemi verdim. Bundan sonra eğer halk beni isterse ve Kapaklı'dan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı Adayı olursam belgelerle konuşacağım. Yıllarca sustuğum, elimde olan belgeleri önünüze sunacağım. Ben yatılı okudum, yatılı okuduğumu için bu millete borçluyum. 30 yıldır Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yaptım. 15 yıldırda Çerkezköy'de hizmet veriyorum. Doktor Veliddin'i 15 yıldır tanıyorsunuz, halka hizmet etmeyi hakka ibadet sayar. Veliddin Yılmaz bu güne kadar kendisine gelen insanlara sen zenginsin, sen fakirsin, sen şu veya bu partidensin demedi, demezde.
ÇALIŞTIĞIMI BİLENLER BİLMEYENLERE ANLATIRSA KAPAKLI'NIN TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAĞINI HEPİNİZ GÖRÜRSÜNÜZ
İki üniversite bitirip geldim karşınıza, 30 yıl çalışma hayatımda verilmeyecek hesabım yok. Yüzünüze bakarken, yüzüm kızarmıyor. 1 mahkeme ve 2 idari işlemim oldu. Bu da 2006 yılında Saray Kaymakamının daveti üzerine bir etkinliğe gittik. Tüm daire amirlerinin orda olmasına rağmen, bana neden gittiğim soruldu. Benim nasıl çalıştığımı bilenler bilmeyenlere anlatırsa Kapaklı'nın Türkiye'ye örnek olacağını hepiniz görürsünüz" dedi.
Neden Milliyetçi Hareket Partisi'nden de Aday Adayı olduğunu açıklayan Dr. Veliddin Yılmaz, "Ben siyasetten anlamam ama hizmetten çok iyi anlarım. Bunu defalarca kanıtladım. İlçe Başkanı bize siyasetçi değil, insanı seven, insana değer vereni arıyoruz dedi. Ben de aynı şeyleri söylüyorum. İlçe Başkanı 'Adayı halk belirler biz belirlemeyiz' diyor. O zaman benim yerim MHP dedim ve geldim. Kararı kendileri verecekler. Üzerime düşen görevi yapmak için buradayım" dedi.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
Dr. Veliddin Yılmaz'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, "İlçe Başkanı olarak ve bizimle birlikte yürüyenlerin görevi seçimlerde mensubu olduğumuz partiyi 1. sıraya taşımaktır. Tabiiki bugün aday adayları çıkacaklar, yasaların verdiği seçim zamanı, adayımızı belirleyeceğiz. Kapımız herkese açık. Birileri Mustafa Ordu onu aday göstermez, bunu aday göstermez diyor. Biz değil sizler adayı göstereceksiniz.
Biz anket yapacağız, çalışma yapacağız. Siz kimi isterseniz onu aday yapacaksınız. Kapaklı'da aday adaylarımız arasında bu arkadaş bu işi daha iyi yapar diyeceksiniz. Fakat aday adayları kendi aralarında tartışmaya girmemeli. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi'nde tartışma olmaz ve Milliyetçi Hareket Partisi ile de hiç bir güç pazarlık yapamaz. Onun için her aday adayı vatandaşın yanına gidip destek istesin. Sizin takdir ettiğiniz adayı sonuna kadar destekleyeceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.
Önemli olan seçime kazanmaktır aday olmak değil. Belde Teşkilatı ve yönetimi hakkında kimse dedikodu yapmasın. Ben 4 beldeye ve 5 köye ayak basıyorum. Ben üç hilali o sokaklarda dalgalandırıyorum. Ben dalgalandırmazsam başka bayraklar dalgalanır" dedi.
Ordu'nun ardından kürsüye çıkan Tekirdağ İl Başkanı Yunus Meral ülkenin durumundan bahsetti. Ülkenin bölünmeyle karşı karşıya kaldığını belirten Meral, 'Bu milletin ne çektiğini hep beraber görmekteyiz" dedi.
"Amerikanın uşaklığına soyunan zihniyetin mensuplarından Belediye Başkanı ve iktidar olmaz" diyen İl Başkanı Meral, "Aday adayları kendini açıklarken, yetim hakkını, şehit hakkını namus bileceğine dair söz veriyor. Hırsızlık yapmayacak, yaptırmayacak. Veliddin Hocam kendi ifadesi ile kısmet olurda Belediye Başkanı olursa, Kapaklı'nın çehresini değiştirip, Kapaklı'yı Tekirdağ'a ve Türkiye'ye tanıdır" dedi.
Son olarak kürsüye çıkan Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, "Kapaklı'nın seçimi bitmiştir. Buradaki kalabalıktan bellidir. Kapaklı'da adım adım yürüdüğümüzün işaretidir bu.
Kapaklı Nüfus bakımından Türkiye'nin sayılı beldelerindendir ve 4 ildende büyüktür. Kapaklı'da yapılan hizmet size yakışıyor mu? O zaman yakışan üç hilali belediyenin tepesine dikmektir. Milliyetçi Hareket Partisi seçimlerde gümbür gümbür belediyeye geliyor "dedi.
Konuşmaların ardından yapılan ikramlarla tören sona erdi.





