Çünkü artık acil bir durumda veya hasta rahatsızlandığı zaman hastalar veya refakatçıları hemşirelere bir tuş kadar yakın oldular. Acil bir durumda Hemşire Çağrı Cihazı'na basan hastalar veya refakatçıları anındna servislerin hemşire odalarına çağrı atabiliyor.

BİR BUTON KADAR YAKIN

Devlet Hastanesi'nin servislerinde bulunan hasta odalarına kurdukları Hemşire Çağrı Sistemi ile hastalara ve yanlarında bulunan refakatçılara büyük bir kolaylık sağlandığını belirten Devlet Hastanesi Başhemşiresi Narten Baydemir, "Hasta odalarımıza kurulan bu sistem sayesinde hastalarımız hemşirelere bir buton kadar yakın oldu.

HER YATAĞIN YANINDA BUTON VAR

Günün herhangi bir saatinde rahatsızlanan, hemşireye ihtiyacı olan hasta, yatağının yanındaki butona basarak, hemşire odasına çağrı gönderiyor. Butona basılan odanın sinyali hemşire odsında bumunan arkadaşlarımız tarafından anında alınıyor ve hemen görevli bir hemşire hastamızın yanına koşarak, yardımcı oluyor" dedi.

KULLANIMI KOLAY VE PRATİK

Servislerde bulunan hasta odalarına konulan hemşire çağrı butonlarının tüm hastaların rahatlıkla ulaşabileceği bir noktada olduğunu belirten Devlet Hastanesi Başhemşiresi Narten Baydemir, kullanımı son derece kolay ve pratik olan bu sistemle artık hastaların veya refakatçıların acil durumlarda hemşire veya bir görevliye ulaşmakta sıkıntı çekmeyeceklerini kaydetti.