Asayiş Ekipleri uyardı Sahte paraya dikkat!

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Çerkezköy ve Kapaklı’da bulunan kurban pazarlarını gezerek, satıcıları sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler kurban satıcılarına tek tek broşür dağıtarak sahte para konusunda çok dikkatli olmaları yönünde tavsiyelerde bulundular.

Asayiş Ekipleri uyardı Sahte paraya dikkat!
12 Ekim 2013 Cumartesi 08:06

3 EKİP TEK TEK EL BROŞÜRÜ DAĞITTI
İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler önceki gün Çerkezköy ve Kapaklı’da bulunan kurban pazarlarını gezerek kurban satıcılarına ‘Sahte parayı anlamanın yolları’ başlıklı el broşürleri dağıttı. Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı 3 ekip Komiser Bülent Dinç nezaretinde tek tek kurban satıcılarını gezerek hem sahte para olayına karşı uyardılar hem de sahte parayı tanıtıcı el broşürleri dağıtarak satıcıları bilgilendirdiler.

GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ YER ALIYOR
Dağıtılan el broşürlerinde banknotlardaki güvenlik özellikleri yer alırken, bu özellikler ise şu şekilde sıralandı; “Kabartma baskı banknotun ön yüzünde farklı yerlerde bulunur ve dokunulduğunda hissedilir. Gizli görüntü, banknota yatay konumda ve göz hizasında bakıldığında, Atatürk portresinin sağ alt köşesindeki yedigen şeklin içinde kupür değeri görülür. Holografik şerit folyo, banknot tasarımıyla uyumlu çeşitli motiflerden oluşur. Banknota farklı açılardan bakıldığında bu motifler renkli ve parlak yansımalar verir. Dikdörtgen şekil içindeki ‘TL’ harfleri kupür değerine dönüşür. Renk değiştiren şerit, banknota farklı açılardan bakıldığında altın sarısına dönüşür. Üzerinde kupür değeri ve TL harfleri bulunur” denildi.

EMNİYET ŞERİDİ KAĞIDA GÖMÜLÜ OLARAK YER ALIR
Diğer özelliklerde ise, “Emniyet şeridi kağıda gömülü olarak yer alır. Üzerinde kupür değeri ile TL harfleri bulunur. Banknot ışığa tutulduğunda her iki yüzden de kesintisiz bir hat şeklinde görülür. Filigran, banknotların ön yüzünde bulunan Atatürk portresinin küçüğü ile kupür değerini gösteren sayıdan oluşur. Banknot ışığa tutulduğunda her iki yüzünden de görülür. Bütünleşik görüntü, banknot ışığa tutulduğunda sol üst kenarda yer alan şekiller arka yüzdeki şekillerle birleşerek kupür değerini oluşturur. Mikro yazı, banknotların ön yüzünde ay-yıldız motifinin içindeki kupür değeri ve TL harfleri ile holografik şerit folyo üzerindeki dikdörtgen şeklin alt ve üst kenarındaki TCMB ibaresi mikro yazılıdır.

Mini yazı, banknotların ön ve arka yüzünde mini yazılar bulunmaktadır. Banknotlar arasında boyut farkı, farklı değerdeki 6 banknot 6 farklı boyuttadır. Banknotların uzun kenarlarında 6 mm, kısa kenarlarında ise ikili gruplar halinde 4 mm fark bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.