Meclis Şehitler için saygı duruşuyla başladı

Çerkezköy Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda, İdlib Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Meclis Şehitler için saygı duruşuyla başladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
03 Mart 2020 Salı 12:13


Açılış ve yoklama ile başlayan Mart Ayı Belediye Meclis Toplantımızın açılışını yapan Başkan Akay, Perşembe günü İdlip’te meydana gelen hava saldırısında 36 Mehmetçiğimizin şehit olduğu haberini aldıklarını belirterek, “3 gün evvel İdlip’te 36 vatan evladının acı haberini aldık. Ülkemiz zor bir süreçten ve dönemeçten geçiyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri ve silah arkadaşları olmak üzere milletimize başsağlığı temennisinde bulunuyorum” dedi.
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU
Konuşmasının ardından aziz şehitlerimizin hatırasına Meclis Üyelerini 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya ve İstiklal Marşımızı okumaya davet eden Akay, daha sonra Belediye Meclisi’nin Mart ayı gündem maddelerini görüşmeye açtı.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
İlk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.09.2019 gün ve 15 sayılı pergolalar (Gölgelik) hakkındaki yazısı görüşüldü. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Gökay Keleşoğlu ve Başkan Akay’ın çalışmaların ve incelemelerin devam ettiği yönünde bilgi verilmesinin ardından söz konusu gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.
Gündemin ikinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.12.2019 gün ve 53 sayılı plan notu değişikliği hakkındaki müzekkeresinin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi ve sonraki Meclis’te gündeme getirilmesi kararı alındığından; bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresi de görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
YÖNETMELİKLER KABUL EDİLDİ
Mali Hizmetler Müdürlüğü, Kültür İşleri Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün “Yönetmelik” hakkındaki yazıları görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 6. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğünün 21.02.2020 gün ve 2 sayılı ek bütçe hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.02.2020 gün ve 14 sayılı Belediye hissesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, iki adet Belediye hissesisin satılması konusun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
KAMULAŞTIRMA TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
 Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 25.02.2020 tarih 15 sayılı Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde yer alan Belediyeye ait 32 adet taşınmazın Demiryolu Projesi kapsamında kamulaştırılarak, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından devrinin yapılması hakkındaki talebine ilişkin müzekkerenin müzakeresi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Daha sonra EZF Proje Turizm Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin ve ERNA İnşaat ve Turizm San. Tic. Ltd. Şti.’nin 11.02.2020 tarih bila sayılı itiraz dilekçelerine ait İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.02.2020 tarih 38 sayılı müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN YETKİ VERİLDİ
Belediye Meclis gündemine sonradan ilave edilen İstasyon Mahallesi 1141 ada 4 nolu parselde bulunan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi’nin belirli kısımlarının kullanılması, ticari alanlarının kiraya verilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapabilmek amacıyla Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin Mart ayı Meclis toplantısının 1. Oturumu sona ererken, Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşmek Cuma günü yeniden toplanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.