Sağlık olsun bu bayramda böyle olsun

Bütün dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle 81 ilde bayram boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı, Ramazan Bayramı kutlama alışkanlıklarımızı bu seferlik ertelememize neden olacak.

Sağlık olsun bu bayramda böyle olsun
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
22 Mayıs 2020 Cuma 11:43

Her bayram sabahı kılınan bayram namazının ardından yapılan mezarlık ziyaretleri, büyüklere yapılan ziyaretler, çocukların kapı kapı dolaşıp bayram harçlığı toplaması, topluca yapılan bayramlaşmalar maalesef bu sene Ramazan Bayramında yapılamayacak.
Toplumsal birlikteliğimizin simgesi olan milli ve dini bayramların kutlanması halkımız için yaşamsal önemdedir. Bu yıl pandemi, 23 Nisan ve 19 Mayıs milli bayramlarını ne kadar etkilese de, halkımız yine de bayramlarını bir şekilde kutladı.
Ramazan Bayramında da halkımız korona virüs salgınını göz önünde bulundururarak, milli bayramlarda olduğu gibi yine aynı heyecan ve duyarlılıkla sokağa çıkma yasağına da uyarak, telefonlarını ve sosyal medyayı kullanarak bayramlaşmasını yapacaktır.
Dini bayramların en temel özelliği olan yakın temas, bu bayram olmayacak.
Bu bayram büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpemeyeceğiz, kucaklaşarak mutluluğumuzu paylaşamayacağız ama yinede bayramlaşacağız. Varsın bu sefer böyle olsun, önce sağlık olsun.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.