Tavan, Tapunun yeri yetmiyor

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının zaten krizde olan emlak sektörünü daha da zora soktuğunu ve mevcut yerinde hizmet veren Tapu Müdürlüğü’nün yerinin artık Çerkezköy’e yetmediğini ifade etti

Tavan, Tapunun yeri yetmiyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Ekim 2020 Perşembe 11:14

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, salgın hastalık günlerinde gerçek anlamda emlakçılık yapan, bürosu olan, personel çalıştıran, vergisini düzenli ödeyen emlakçıların işlerinin hiçte iyi gitmediğini söyleyerek,” Kovid-19 salgınından önce zaten işlerimiz durma aşamasına gelmişti. Salgınla birlikte elimiz ayağımız bağlandı. Bizler kirasını ödeyen, yanında çalışanı olan, vergisini ödeyen kişileriz. İşyerlerimizin hergün kapısını açtığımızda belli bir gideri var. Salgınla birlikte işlerimiz tamamen durdu ama giderlerimiz durmadı. Salgın döneminde konut faizlerinde ki düşük miktar emlakçılara neredeyse hiç yaramadı, daire sahipleri kendi evlerini sattılar.Bölgemizdeki emlakçılara firma başı bir adet iş düşmemiştir bile”dedi.

Tavan Çerkezköy’de Gümrük üstü diye tarif edilen ve İstasyon Mahallesi ile Kızılpınar Mahallesi’ni birbirine bağlıyan alanın bir türlü istenilen düzeye gelmediğini, yerel iktidarın bu konuda adım atmadığını, buralardaki arsa sahiplerinin de vergilerini arsa statüsünde ödeyip, hizmet alamadıklarını belirterek,”Biz bahsi geçen yerle ilgili yerel iktidarla görüşmeler yaptık, bekliyoruz. Bizim üstümüze düşen bir şeyler varsa yapmaya hazırız. Buralarda arsa sahibi olan vatanlaşlar mağdur oldu. Vergilerini arsa olarak ödüyorlar. Rayiç değeri yüksek yerler. Bu sorunun çözülmesini yerel iktidardan bekliyoruz”dedi.
Tavan açıklamasında Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’nün mevcut yerinede değinerek, “Tapu Müdürlüğümüze hizmet noktasında sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu salgın günlerinde bile vatandaşı mağdur etmediler. Fakat Tapu Müdürlüğünün yeri maalesef özellikle salgında sınıfta kaldı. Çerkezköy’e yakışan bir Tapu Müdürlüğü’nün yapılması lazım. Yapılacak yerinde Çerkezköy Belediyesi’ne ve bankalara yakın olması gerekir. Alakası olmayan uzak bir noktaya taşınacak Tapu Müdürlüğü yine vatandaşı mağdur eder” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.