Toprak: Yağmur son anda yetişti

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, son günlerde yağan yağmurların tedirginliklerini bir nebze olsun hafiflettiğini söyledi.

Toprak: Yağmur son anda yetişti
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
16 Aralık 2020 Çarşamba 11:05

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ekinlerini zamanında ekmelerine rağmen neredeyse 3-4 aydır istedikleri yağışı alamadıklarını bu yüzden özellikle Marmara ve Ege Bölgesinin bazı yerlerinde ekinin çimlenmediğini duyduklarını iletti.
Aylardır geciken yağmurun son günlerde yağmasıyla birlikte tedirginliklerinin bir nebze olsun hafiflediğini ifade eden Toprak,”Eğer yağmur biraz daha gecikseydi çiftçinin halini haraptı. Zaten maliyetlerimiz,  ayakta durmamızı imkansız hale getirdi. Son günlerde yağan yağmur, tedirgin bekleyişimizi bir nebze olsun hafifletti. Ben hep söylüyorum, dünyanın başına bela olan Korona salgını belki bazılarımızı bu hayattan alıp götürüyor. Ateş tabi ki düştüğü yeri yakıyor. Ama çiftçi üretemezse, hepimizin hayatı tehlikeye girer. Korona bazılarımızı, açlık hepimizi öldürür” dedi.
Çiftçinin ürettiğinden artık kar etmeyi aklından çıkardığını ifade eden Toprak, konuyla ilgili şunları söyledi: ”Artık ürettiğimizden bırakın kar etmeyi, birçoğumuz kredilerini bile ödeyemiyor. Biz hükümetten ciddi bir destek bekliyoruz. Esnafa, Sanayiciye destekler açıklanıyor ama sıra çiftçiye gelince ses seda yok. Biz hükümetimizden destek bekliyoruz. İşte son günlerde yağan yağmur gibi, işimiz Allah’a kalmış. Yağmur biraz daha gecikse ne olurdu kimse bilmiyor. Hükümetimiz bizim zor günlerimizde yanımızda olmalı,  bunu bize hissettirmeli.”
Başkan Toprak, kış mevsimiyle birlikte kar yağmasını beklediklerini, yağacak karın çok önemli olduğunu da ifade etti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.