YIKYAP kapsamında yapılacak

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkılan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binalarının yerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın YIKYAP projesi kapsamında yeni binalar yapılması bekleniyor.

YIKYAP kapsamında yapılacak
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Ekim 2020 Çarşamba 17:35

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen bloklar yıkılınca 2020-2021 Eğitim ve Öğretim sezonunda mecburiyetten ikili öğrenime geçildi.
Yıkılan binaların yerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın YIKYAP projesi kapsamında yeni binalar yapması bekleniyor.  Salgın sürecinde eğitimin yeniden şekillenmesi nedeniyle Bakanlık uygun bir proje geliştirmeye çalışıyor.  Konunun uzmanları ise meslek eğitimi veren liselerin ikili eğitime mecburende olsa alınmasının, atölye eğitiminin ön planda olduğu bu liselerde eğitiminin düzgün verilememesine neden olacağını belirtiyorlar.
BİR AN ÖNCE YAPILMALI
Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bulunan bazı bloklar depreme dayanıksız olduğu için daha önce yıkılmıştı.
Şimdi bakanlığın proje çalışmalarını bir an önce bitirip yıkılan binaların yerine daha işlevsel ve bölgenin ihtiyacına cevap veren yeni binalar yapması bekleniyor.
Son olarak İstabul’un Silivri ilçesinde meydana gelen depremden sonra ilçe genelindeki okullarda karot testleri yapılmış depreme dayanıksız okulların yıkımına karar verilmişti.Bu karar kapsamında depreme dayanıksız olarak belirlenen B bloğunda yıkımı yapılmıştı.
Blokların yıkımını gerçekleştiren firma anlaşma gereği elde ettiği gelirle, 300 metre karelik, bir atölyenin yapımını gerçekleştirmişti.
Öte yandan yıkılan blokların dışında kalan atölye ve idari binada güçlendirme çalışmaları için bakanlığın ödeneği çıkardığı öğrenildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.