CAN VE MAL KAYBINA DİKKAT ÇEKTİ
“İl merkezinde olması sebebiyle fazlasıyla kullanılan ve can almaya devam eden bu yol hakkında, yetkililere defalarca uyarı yapılmasına rağmen yol yenileme çalışmasının yapılmaması vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Yol yapımı sırasında hataların olduğunu ve kazalara davetiye çıkardığını bildiren yetkililer, çok işlek olarak kullanılan bu yolun standartlara uymadığını belirtirken yapılacak bir projelendirme ile kazaların yaşanmayacağını ifade etmektedirler.”
KÖPRÜLÜ’NÜN SORULARI ŞUNLAR
Yaptığı kosa açıklamanın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a yol ile ilgili sorular soran CHP Milletvekili Emre köprülü, şu sorulara cevap verilmesini istedi:
1.Tekirdağ-Hayrabolu Yolu olarak bilinen mevki de çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana geldiği ilimizde bahsedilen yol üzerinde yenileme çalışmasının yapılması için şu ana kadar kaç kere girişimde bulunulmuştur?
2. İl merkezi olması sebebiyle işlek olan ve sık sık kazaların meydana geldiği bu yol üzerinde en kısa sürede bir projelendirme yapmayı düşünüyor musunuz?
3. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün görevleri arasında ‘Yolları ıslah etmek, onarmak ve emniyetle kullanmalarını sağlayacak şekilde sürekli bakım altında bulundurmak ve projelendirme’ yer alırken, yüzlerce ölümlü kazanın meydana geldiği Tekirdağ-Hayrabolu Yolu için bugüne kadar tek bir çalışma yapılmaması doğru bir uygulama mıdır?





