Balkonlardayız…

Balkona çıktım dün gece…Soluk bir yarım ay vardı. Hilal olgunlaşmıştı.

Balkonlardayız…
19 Temmuz 2008 Cumartesi 00:00

Bu mevsimde balkonlar bambaşka oluyor. Aslında oldum olası balkonları severim. Nerede bir ev görsem ilk önce balkonuna bakarım.Ne zaman bir misafirliğe gitsem ilk çıkmak--bakmak istediğim yer balkondur.

Eskiden bahçeli evlerimiz vardı. Artık balkonlar bahçelerin yerini doldurmaya çalışır oldu. Bugünlerde de balkonlar tütünün, dumanın tüketildiği alanlar olarak kullanılıyor. Tatil imkanı olanlar ise deniz kıyılarındaki balkonlardadır. Hani balkonda taş oynamanın, denize bakmanın tadına da doyulmaz.

***

Bizim buralar çalışma alanı, üretim sahası, çalışanların, sabit gelirlilerin yaşam alanı… Çoğu tatile gidememiş, geçim derdinde ve dar gelirlilerden oluşan bir nüfusa sahip… Yani bu yaz da balkonlardayız.

Eğer Belediye bir etkinlik düzenlemişse ne alâ… Hele bir de meşhur bir sanatçı gelmişse dokunmayın keyfimize…

Hafta sonu bu duygular içindeydim…

Kızılpınar da Coşkun Sabah söylerken, İzzet Altınmeşe dinlerken ne kredi kartı borcu, ne de bir tatil beldesinde olamamanın sıkıntısı...

Her şey unutuldu… Ve unutulmaz bir gece oldu.

Yani balkondan indik, konserdeydik.

***

Ertesi gün pehlivanlar güreş tuttu Kızılpınar da… Çocuklar, kadınlar için bir eğlenceydi Er Meydanı… Pehlivanlar kızgın güneşte yağda kavrulurken ağalar gövde gösterisindeydi. Elbette ağaların emeği ve hakkı çoktur.

Allah her birini başımızdan eksik etmesin…(Bunu Türk sporunun geleceği için diliyorum.Bu dileğim spora ve vatandaşına duyarlı tüm siyasiler için de geçerli.)

***

Kızılpınar da esnafın yüzü bir nebze de olsa gülmüştür sanırım… Hafta sonu geleni-gideni esnafa da uğramıştır herhalde…

Küçükte olsa bu gibi etkinlikler sosyallik katıyor…Ve zamanla bir kültüre dönüşüyor… Coşkun Sabah’ın şarkı aralarında verdiği sosyal mesajlar da cabası…

Daim olmasını dilerim…

***

Çalıştığım şirketten bir süreliğine ayrıldım. Senelik izindeyim.

Eh, durumu düzeltirsem, kısacıkta olsa kendimi bir deniz kıyısına atmayı planlıyorum. Duruma göre yani!...

[email protected]

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.