Yola Devam...

Kaç gündür bir sıcak, bir soğuk..Hasta eden havalar bunlar..Uyum sağlamak zor..Kendini kollamayan bedenleri bekleyen mevsim hastalıkları: Grip, nezle, öksürük..

Yola Devam...
08 Nisan 2009 Çarşamba 00:00

Kuru ve sert bir öksürüğe yakalandım ben de...

Bereket doktorlara ve ilaçlara..Atlattım..Yoksa aylar sürebilirdi.

***

Seçim öncesini ve bir yerel seçimi de atlattık bu arada.Seçim öncesi de mevsim hastalığı gibiydi. Yani geçici kirlilik... Bir gürültü, bir gümbürtü: öksürük misali...Gece-gündüz. Hiç bitmeyecek gibi geldi ama geçti. Parti arabaları reklam panosu gibiydi. Başkan adayının portreleri, sloganları, bayrakları rengarenkti.Avaz avaz bağıran uyduruk şarkılar...Kirliliğe en yatkını da el ilanları olmalı.

Yani böyle göstermelik yarışlar oyları ya da sonuçları etkiler mi? Hiç sanmıyorum.

Hepsi boşuna çaba, boşuna masraf gibi.

Bir de kazanma şansı olmayan adaylar ve partiler vardı. Onlar da bu patırtının içindeydi...Bunlar seçilen olsa da bizim seçmen genelde partiye oy verir. Yani çoğu yaptığı masrafla kaldı.

Oy almak, seçmenin aklını çelmek gürültü patırtıyla ne kadar etkili olabilir?

***

Sabırla 29 Mart'a ulaştık ve onu da atlattık... Bu kez Atatürk İlköğretim Okulu'nda kullandım oyumu. Numarasını anımsayamadığım sandık eski binadaydı.

Saat 11.30 gibi vardığımda kuyrukla karşılaştım. Öteki sandıklar da aynıydı..Yaşlılara, çocuklu bayanlara öncelik verdik...Bu arada Belediye Başkan adaylarından Metin Dönmez, AK Partinin Meclis Üyesi adayları Hasan İşcan ve Behçet Güven'le ayaküstü selamlaşıyoruz... Epey bekledikten sonra sıra bana da geldi.

Önce İl Genel Meclisi için, sonra Belediye Başkanlığı ve Meclisi için, sonra da Muhtar ve İhtiyar Heyeti için kullandım oyumu; evet mührünü basarak.

İşim bitince çıktım. Kuyruk halâ azalmamıştı.

***

Sandıkların açılacağı saatlerde spordaydım...

Seçim akşamı da Çorlu'dan Ak Parti İl Genel Meclisi Adayı Osman Genç hocama cepten ulaştım...

Çerkezköy "Ali Ertem'le Yola Devam" demişti.

Hayırlı olsun... Not: 2.Lig heyecanını Çerkezköy'e taşıyan Bayan Voleybol takımımızı ve tüm emeği geçenleri kutlarım. Başarı yolunuz her zaman açık olsun...

[email protected]

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.