Internette yazilim gelistirme hevesleri...

Bir çogumuz internetle ilk tanistigimizda, ne yapacagimizi, hangi sitelere girecegimizi, internette nelerle karsilasacagimizi merak etmis ve saatlerce internette dolasmisizdir.

Internette yazilim gelistirme hevesleri...
10 Ocak 2008 Perşembe 10:19

Internet'in bizim için faydali olabilecek taraflarinin yaninda, zararli olabilecek ve isimiz olmadigi halde merak etmemiz gereken islemleri internette yapmis ve bilgisayarlarimizi kilitleyip-çökertmisizdir.

Diger bir deyisle, "Bilgisayarimiza artik format gerekiyor." demisizdir.

Ikinci olarak " Benim de ismim internette yer alsin, insanlar beni görsün, bilsin! " diyerek çesitli çalismalar yapilmistir. Öncelikle ücretsiz 1 adet email adresi alinmis, daha sonra "nasil olsa bedava" deyip ihtiyaci olmadigi halde 3-5 adet daha email adresi alinmis ve bir hafta sonra da sifreler unutulup, internet çöplügüne bizim de katkimiz olmustur.

Sonra, " daha ne yaparim, daha ne yaparim? " iç güdüleri ile, " benim de bir internet sitem olsun! " diyerek; ücretsiz sitelerden hazir sablonlar kullanarak ilkel siteler yapilmis ve biraz rahatlama hissedilmistir.

Ancak yine de yetinilmemis ve " ben baskalarina da site yapayim! " düsüncesiyle kendini öne çikarma, övünme hissi kesfedilmis; " ücret istemez abi " nidalariyla, ün kazanma-isim yapma pesine düsümüstür. Ancak, yapilan her bedava is yanina bir bedavaci daha getirmis ve baska yollardan cebe giren para, " internette isim yapacagim " hevesiyle harcanmaya baslamistir. 2-5 yil gibi uzun süren bu duygu, sonunda yerini " yapacaktim, aslinda vardi, bir arkadasimdan ögrenecektim, yine de hallederim " gibi anlamsiz, amaçsiz ve psikolojik bir çöküsün baslangicini hazirlamaya baslamistir. Artik, kendi kendine ögrenme yolunun sonuna gelinmis, enformasyon(bilgi kapasitesi) gereksinimi artmistir. Bu isin içinden ancak profesyoneller çikabilecektir.

Tabi ki, yukarida anlatilanlar; kendini iyice internet alemine kaptiranlar için geçerli. Bu durum ayni zamanda psikolojik bir hastalik olarak önümüze çikmaktadir.

Gelelim sonuçta elde kalanlar neler...

1- Bosa geçmis zaman nedeniyle, bir iste tutunamama.

2- Gelir saglanamadigindan bozulan aile iliskileri.(Genelde baba rest çeker.)

3- Dogru dürüst bir isi olmadigi için, gençlerin aile kurma ihtimallerinin azalmasi.

4- Internet sitesini artik kendi cebinden yapamayacagini söyledigi tanidiklari ile arasinin bozulmasi.

5- Böylelikle, internette her seyin neredeyse bedava oldugu düsüncesinin toplumda yayilmasi. (Her ADSL kullanicisi neredeyse yillik 400-500 Ytl baglanti için ödedigini bilmesine ragmen, internet nasil bedava olacaktir?)

6- Ayni kisiler içerisinden, profesyonel internet çözümü bekleyen kisilerin/firmalarin gereksiz yere engellenmesi. Internet islerinin geciktirilmesi.

7- Meslek olarak egitimli Bilgisayar Mühendisi ve Programcilarin degerinin zaman içinde daha iyi anlasilmasi.

SOZ SÖZ: " Egitim sart! "

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.