KARARLAR YAZILAMIYOR
Adliye bünyesinde sadece 2 tane Asliye Hukuk Mahkemesi olduğuna ve ilave mahkemelere gerek duyulduğuna dikkat çeken Yüceer, “Gerek mahkemelerin gerekse hakim, savcı sayısının az olmasından dolayı duruşmalar uzak tarihlere verilmekte, adli personel eksikliğinden dolayı ivedi bir şekilde tebligatlar çıkarılamamakta, ilgili kamu kurumlarıyla yazışmalar yapılamamakta, kararlar yazılamamaktadır” dedi.
MAĞDURİYET YARATIYOR
Benzer durumun Çorlu’da da yaşandığını kaydeden Yüceer, Çorlu Adliyesi’nin de, Ergene’de adliye bulunmadığından dolayı yaklaşık 315 bin kişiye hizmet vermek zorunda kaldığını belirtti. Adli personel eksikliğinin Süleymanpaşa’da da yaşandığını kaydeden Yüceer, söz konusu durumun mağduriyet yarattığını ifade etti.
BAKAN’A SORDU
CHP’li Yüceer, Bakan Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
•Tekirdağ’ın ve ilçeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere adli personel açığı ne kadardır?
•Tekirdağ ve ilçelerindeki personel açığı ne zaman giderilecektir?
•Özellikle Tekirdağ il genelinde, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy’de ilave mahkemeler açılması yönünde Bakanlığınızın bir tasarrufu var mıdır?
•Tekirdağ için Bakanlığınızın kadro verdiği ancak Maliye Bakanlığının onayında beklediği ifade edilmektedir? Söz konusu iddia doğru mudur? Doğruysa Maliye Bakanlığı’nın onay vermeme gerekçesi nedir?





