8 farklı heykel görücüye çıkacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan kitap okuyan adam figürlü heykelin ardından şimdi de yeni heykeller geliyor. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Erkan Akyıldız ve kardeşi Gökhan Akyıldız tarafından hazırlanan 8 heykel kısa bir süre içinde şehrin çeşitli noktalarına monte edilecek

8 farklı heykel görücüye çıkacak
21 Nisan 2016 Perşembe 16:53

 İLK OLARAK KİTAP OKUYAN ADAM HEYKELİ YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapımı tamamlanarak Atatürk caddesi üzerinde ki bir banka monte edilen kitap okuyan adam heykelinin ardından yapımı tamamlanan 8 heykel de kısa bir süre içinde görücüye çıkacak. Çerkezköy Belediyesi tarafından ilk olarak kitap okumayı özendirmek amacıyla Atatürk caddesindeki banka kitap okuyan bir erkek heykeli monte edilmişti.

BELİRLENEN NOKTALARA MONTE EDİLECEK

Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki heykel ve seramik atölyesinde görevli heykeltıraşlar tarafından üretilen eserler kısa bir süre içinde sergilenmeye başlanacak. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Erkan Akyıldız ve kardeşi Gökhan Akyıldız tarafından yeni yapılan 8 heykel Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından belirlenecek noktalarda vatandaşların beğenisine sunulacak.

10-15 GÜN İÇİNDE HAZIR HALE GELECEK

Akyıldız kardeşler Eylül ayında başladıkları çalışmalar kapsamında ilk olarak keman çalan bir bayan figürü ve arkasında kendisine eşlik eden 4 küçük çocuk, Türkan Saylan’ın büstü ve heykeli, koşan adam heykeli ve Zübeyde Hanım’ın heykeli yapıldı. Son heykel ise eğlenen anne-çocuk heykeli olacak. Akyıldız kardeşler son yaptıkları eğlenen anne-çocuk heykelinin tamamlandığını ve döküm işleminin ardından yaklaşık 10-15 günü içinde hazır hale geleceğini ifade ettiler.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Eğlenen anne-çocuk heykelinin tamamlanmasının ardından da 8 farklı heykel Çerkezköy’ün farklı noktalarında vatandaşların beğenisine sunulacak. Akyıldız kardeşler haftanın 5 günü çalışmalarını gerçekleştirirken, yapılan 8 heykelin haricinde yeni figürlerle çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

Haber: Feyza İşcan Avcılar 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.