DESTEK OL GERİ DÖNÜŞÜME HAYAT VER GELECEĞE

Çerkezköy Veliköy İlkokulu Sınıf Öğretmeni Arzu Bayrak’ın oluşturduğu ve Antalya Kepez Şehit Kazım Esmer İlkokulu Sınıf Öğretmeni Şengül Sağır ile birlikte kuruculuğunu yaptıkları “DESTEK OL GERİ DÖNÜŞÜME HAYAT VER GELECEĞE” eTwinning projesi, Türkiye’nin çeşitli illerinden proje ortaklarıyla birlikte çalışmalarına devam ediyor.

DESTEK OL GERİ DÖNÜŞÜME HAYAT VER GELECEĞE
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
01 Haziran 2021 Salı 12:52

İstanbul, İzmir, Ankara, Sinop, Aydın, Kocaeli, Antalya illerinden aynı amaç için bir araya gelen öğrenci ve öğretmenler; salgın hastalık nedeniyle çalışmalarının büyük bir bölümünü evlerinden yürütürken, örnek olacak çalışmaya da imza attılar.
Öğrenciler; sosyal, bilişsel ve psikomotor becerilerini geliştirmenin yanında, anneler gününde atık malzemelerle annelerine hediyeler tasarlarken, evlerinde atık kutuları oluşturarak; proje sonunda ilgili birimlere teslim edilmek üzere yakın çevrelerindeki atıkları da toplamaya başladılar.

Bunların dışında, proje ortağı okulların öğrencileriyle ortaklaşa hazırladıkları sanal resim sergisi, yazdıkları şiirler, kitaplar ve oluşturdukları kuklaları sosyal medya hesaplarında paylaşarak; daha geniş kitlelerde farkındalık oluşturdular.
Çevre Mühendisi ve Atık Yönetimi Uzmanı İlkim Yiğit’i yaptıkları çevrimiçi söyleşide ağırladılar. Öğrenciler; farklı web2.0 araçları kullanmayı öğrenerek kendi sanal avatarlarını oluştururken, sanal oyunlarla da kendilerini geliştirdiler ve teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanma becerisi kazandılar.
Üretim ve tüketim dengesi farkındalığı oluşan öğrencilerde, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasıyla ilgili sorumluluk alma, enerjiyi tasarruflu kullanma, atıkları doğru şekilde ayrıştırma ve ekolojik dengeyi koruma bilinci oluştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esma Akgün - 3 yıl önce
Çok güzel olmuş herkesin emeğine sağlık
Avatar
Işıl ÖZTÜRK - 3 yıl önce
Çok güzel olmuş
Avatar
Ahmet 4.c - 2 yıl önce
Muhteşem olmuş çok beğendim