Darp edilen Okul Müdürü’ne meslektaşlarından tam destek

Öğrenci velileri arasında çıkan kavgayı ayırmayı çalışırken başına aldığı sopa darbesiyle yaralanan Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu Müdürü Ömer Aydemir’e meslektaşlarından tam destek geldi. Eğitim İş Çerkezköy Temsilciliği tarafından organize edilen programda bir araya gelen öğretmenler yaşanan olayı kınadılar

Darp edilen Okul Müdürü’ne meslektaşlarından tam destek
03 Ekim 2014 Cuma 07:31

KADEME KADEME ÖZLÜK HAKLARIMIZ GASP EDİLDİ
Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu Bahçesi’nde öğrenci velileri arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken başına aldığı darbe sonucu yaralanan Ömer Aydemir’i meslektaşları yalnız bırakmadı. Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu yanında düzenlenen basın açıklamasında çeşitli sendikalara mensup öğretmenler bir araya geldi. Eğitim İş Çerkezköy İlçe Temsilcisi Orçun Emrah Eren, yaptığı açıklamada uzun bir zamandır güvenliklerinden endişe duyduklarını ifade ederek, “Ülkemizin dört bir yanında fedakarca görevlerini yapan nice eğitim emekçisi arkadaşlarımızın başına gelen olayları sadece ekranlardan izleyen bazı kesimlere inat her defasında bu konuyu dile getirmiş, hükümetim yıllardır sistematik olarak uyguladığı ‘veli açılımına’ dikkat çekmiş ve iş güvenliğimizin kamu nezdinde savunulmasını talep etmiştik. Tüm serzenişlerimize karşın kademe kademe özlük haklarımız gasp edilmiş, eskiden toplumun en saygın kollarından biri olan kutsal öğretmenlik mesleğimiz her gelip geçen bakan ve müsteşarı tarafından paspas edilmiş, eğitim emekçileri her seferinde mağdur olmuşlardır. Yine de pes etmeyen aydınlık nesiller yetiştirme çabamız ve hevesimiz bir nebze olsun azalmamış tam aksine artmıştır” dedi.

OKULUN GÜVENLİĞİ ÖĞRETMEN VE MÜDÜRLER TARAFINDAN YAPILMASIN
Eren konuşmasının devamında okul güvenliğinin öğretmen ve okul müdürleri tarafından yapılmaması gerektiğine değinerek, “Okullarımızın güvenliği tamamen müdür ve öğretmenlerin sırtına bindiren, özel okullar için hibe yapmayı kendine ilke edinen hükümetimizin milli eğitim bakanı nedense devlet okullarının güvenlik gibi zaruri ihtiyaçları için ödenek ayırmayı gündemine hiç almamıştır. Son yaşanan olay da göstermiştir ki öğretmen ve müdürlerin asli görevi okulların kolluk hizmetlerini yapmak olmamalıdır” açıklamasında bulundu.

UMARIZ BU OLAYLAR SON BULUR
Okul Müdürü Ömer Aydemir’e yapılan çirkin saldırıyı hatırlatarak konuşmasını sürdüren Eren “Okul bahçesine eli sopalı kişiler girerken, kavgaya tutuşurken, bu kavgayı ayırmak okul müdürü ve öğretmenlerimizin görevi midir? Eğitimcilerin korunmaya gereksinimi yok mudur? Bu acı tabloyu yaşadığımız için son derece üzgünüz. Umarız bu yaşanan olay son olur ve yetkililer gerekli özeni artık göstermeye karar verir. Bugün burada sendikal değil, eğitimci kimliklerimizle bir aradayız. Bulunma sebebimiz ne atama ne de maaş. Bizi bir araya getiren neden her insanın en doğal hakkı olan can güvenliği. Ömer hocamızın başına gelen olayın birçok emsalini Türkiye’nin dört bir yanından duyduk, duyuyoruz, duymamayı umuyoruz. Veli Açılımı, Alo 147 gibi öğretmenleri rencide edici, küçük düşürücü uygulama ve eylemlerin son bulmasını hükümetin popüler açılımlarına bir yenisini daha ekleyerek ‘eğitimci açılımı’ yapmasını istiyoruz” dedi.

KİMSEDEN ‘KIRK YIL KÖLEMİZ OLMASINI’ İSTEMİYORUZ
Unutulmamalıdır ki öğretmenler bir devletin temelini oluşturur diyerek sözlerine devam eden Eren şunları söyledi; “Can güvenliği olmayan bir ortamda bizden kimsenin üst düzey bir performans beklemeye hakkı yoktur. Kimseden kırk yıl kölemiz olmasını istemiyoruz. Hakkımız olan saygıyı eskisi gibi görmek istiyoruz. Tüm velilerimizi, tüm öğrencilerimizi, tüm halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, saygı ve sevgimizi sunuyoruz.”

Basın açıklamasının ardından öğretmenler olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.