H. İbrahim Erkan; Oyum giderse beni odunlayın

Demokratik Sol Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Halil İbrahim Erkan, kahvehane toplantılarına başladı.

H. İbrahim Erkan; Oyum giderse beni odunlayın
14 Şubat 2009 Cumartesi 00:00

Alışılmış sert konuşmalar yerine ilk kahve toplantısında yumuşak ve birleştirici bir konuşma yapmayı tercih eden DSP Adayı H.İbrahim Erkan, kendisi hakkında çıkan 'bölücülük yapıyor, oyları bölüyor, son anda birileri ile işbirliği yapacak' şeklindeki söylentilere de sert çıkarak yarıştan asla çekilmeyeceğini belirti ve "Çıktığım bu yolda tek bir oyum dahi kalsa, ne Ali Ertem’e bir tane oyum, ne Mehmet Uz’a bir tane oyum, ne de Remzi Garip’e bir tane oyum nasip olursa beni tükürüğe boğun. Hatta odunla hastanelik edin" dedi.

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

DSP Adayı Mimar H. İbrahim Erkan'ın Çekçi Kıraathanesi'nde yaptığı ilk kahve toplantısına DSP Çerkezköy İlçe Başkanı Ali Göçoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bayhan, DSP Veliköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya, DSP Çerkezköy İlçe Sekreteri Ahmet Oruç, İbrahim Çekçi de katıldı.

Konuşmasının başında tüm adaylara başarılar dileyen DSP Adayı H. İbrahim Erkan, “Tüm aday arkadaşlara çıktıkları bu yolda canı gönülden başarılar diliyorum. 1911 yılında kurulan Çerkezköyümüz'de bugüne kadar emeği geçen, bu fani dünyadan göç eden, aramızda olan yaşayan bütün belediye başkanlarımızın önünde ben ve ekibim saygıyla eğiliyoruz. Bu memlekete bir çivi çakanın esiri oluruz.

BELDEN AŞAĞI VURULMASIN

Tabi ki bu yarışta aday arkadaşlarımızla beraber birbirimizi yaptığımız icraatlarla ya da projelerle eleştireceğiz. Geçmişte en çok muzdarip olan bir kardeşiniz olarak siyasetin temiz ve düzgün yapılmasını, belden aşağı vurulmamasını istiyorum. Buradan onlara sesleniyorum siyaseti ahlaklı, biçimli, birbirimizi üzmeden ve kırmadan yapalım" dedi.

UZ VE ORDU'YA TEŞEKKÜR

İlk seçim konuşmasında bazı ilçe başkanlarına ve adaylarına teşekkür eden DSP Adayı H. İbrahim Erkan, "MHP İlçe Başkanına yaptığı siyaset için teşekkür ediyorum. Gerçekten siyasette bazı ilçe başkanlarına örnek olacak şekilde davranışları var. Yolsuzlukların üzerine gitmesi, yapılan bazı olayları gün ışığına çıkarması adına kendisini tebrik ediyorum. Mehmet Uz'a da önceki dönemlerde yaptığı çalışmalardan dolayı bir Hastane Yolu, bir Anfi Tiyatro, bir Pazar Yeri için teşekkür ediyorum, kendisine minnettarım.

ERTEM'E DE TEŞEKKÜR

Ali kardeşime trafik sorununu çözdüğü için, inşaat sektörünün önünü açtığı için şükranlarımı sunuyorum. Bazıları Noterdam Kamburu dese de yaptığı viyadük için kendisine teşekkür ediyorum, yol çalışmaları içir teşekkür ediyorum" dedi.

GARİP'E TEŞEKKÜR YERİNE ELEŞTİRİ

Son 3 dönem Belediye Başkanlığı görevi yapan isimlerden ikisine teşekkür eden ve Dr. Remzi Garip'e teşekkür etmeyen DSP Adayı H. İbrahim Erkan, “Ali Ertem ve Mehmet Uz’a teşekkür ettin Remzi Garip’e neden teşekkür etmedin diyenler olabilir. İmar Müdürlüğü dönemimde Remzi Garip sağlık ocağının doktoruydu. Çok sevdiğim bir arkadaşım ama sevgi başka. Ben babam dahi olsa eleştiririm. Neden ona teşekkür edemedim? Doktor kardeşim için Çerkezköy’de bir dikili ağacını gösteren varsa ben bu saatten sonra onun arkasına düşeceğim" dedi.

GEÇ KALMADIM

"İbrahim Erkan bu yarışa geç katıldı, bölmeye çıktı, bölücülük yaptı" gibi laflar, dedikodular çıktığını belirten DSP Adayı H. İbrahim Erkan, bu lafların kendisinin çok ağrına gittiğini ve kendisini üzdüğünü belirterek, "Bu neyin geç kalmışlığı? Yarın belki bir başka arkadaşımız daha çıkacak. Bizim bölücülük gibi hiçbir iddiamız olmaz. Biz eğer bugün birileri müzdaripse, birilerinin belediye başkanlığından kurtulmak için birileri entrika yapıyorsa biz o entrikada yokuz. Biz Belediye Başkanı Adayı olamadık ama bağımsız da çıkmadık. Bugün yerden yere vurduğu Ali Ertem’in o koltukta oturmasının baş eseri arkadaşım, doktor kardeşim Remzi Garip'tir. O gün o tarihte Ak Parti'den adaylığı kesildiği an, oturup köşesinde dursaydı bugün Belediye Başkanı Ertem olmazdı. Çıktı bağımsız 2 bin 600 oy aldı, 3 bin tane de bizim oyumuzu üzerine koyun, etti mi size 5 bin 600 oy. Zaten 5 bin 200 oy ile Ali Ertem Başkan oldu" dedi.

BENİ ODUNLAYIN

Seçimlerde sonuna kadar olacağını ve yarışacağını belirten DSP Adayı H. İbrahim Erkan, "Çıktığım bu yolda tek bir oyum dahi kalsa ne Ali Ertem’e bir tane oyum, ne Mehmet Uz’a bir tane oyum ne de Remzi Garip’e bir tane oyum nasip olursa beni odunla hastanelik edin" diyerek seçimlerden ne pahasına olursa olsun çekilmeyeceğini ifade etti.

ALLAH'A HAVALE ETTİ

Kendisine kimsenin "İbrahim hırsızlık yaptı, aldığı işi bitiremedi, yapamadı" diyemediğini ve bu nedenle bu tür dedikodular çıkarttıklarını belirten DSP Adayı H. İbrahim Erkan, "Bu söylemleri yapanları Allah'a havale ediyorum. O affederse ben de affederim" dedi.

NERDE TARİHİ YAPILAR?

"Benim gençliğimde ya da benimle beraber büyüyen insanlar ya da benim torunlarıma yarın gösterebileceğim Çerkezköy'de bir eser var mı? Nerede bizim belediye hamamımız? Doktor Remzi Garip yıktı. Nerede sinema binamız? Mehmet Uz yıktı. Bu şehirde anıtsallaşmış bir su depomuz vardı. Nerede su deposu? Ali Ertem yıktı" diyen DSP Adayı H. İbrahim Erkan, yıkmanın en kolay yol olduğunu, önemli olanın yapmak, tarihi yerleri onarmak ve restore etmek olduğunu söyledi. SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ UYGULAYACAĞIZ

Belediye'nin sosyal Belediyecilik yönünü geliştirmesi ve vatandaşa yeni çıkan Belediye kanununa göre hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan DSP Adayı H. İbrahim Erkan, "Belediye başkanının görevlerinden biri dula, yetime, ihtiyacı olana yardım etmek, evine ekmek giremeyenlere ekmek vermektir. Evine asgari ücret giremeyen, çocuğunu okutamayan gelsin. Bizim kapımız gönlümüz açık. Önce vatandaşının karnını tok, sırtını pek yapacaksın ki ondan sonra yaldızlı asfaltı mı yaparsın ne yaparsan yaparsın" dedi.

AYRIMA KARŞIYIM

Aynı hudutlar içerisinde yaşayan ve vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan herkesin hemşehri olduğunu belirten Erkan, bölgecilik yapılmasına, insanların şuralı, buralı diye ayrılmasına sonuna kadar karşı çıktığını söyledi.

HAYIRSIZ EVLATLAR!

1980'den sonra görev yapan Belediye Başkanları Hikmet Uğraş ile Kadir Karan'a sitem de eden DSP Adayı H. İbrahim Erkan, “Koltuğu ve cebini doldurulanlardan olmayacaksın yeri doldurulamayanlardan olacaksın. Aslında Kadir Karan ağabeyle rahmetli Hikmet ağabeyime sitem etmem gerekiyor. Bu kadar miras bırakılırsa bu hayırsız evlatlara olacağı bu. Yüzlerce belediye parseli ve sanayi arsamız vardı ama şimdi kalmadı. Benim futbol sahamı, hastanemi buradan alıp götürdüler, bunlarla benim işim olmaz. Atalarımın vebali altında kalmam ve kemiklerini sızlatmam.”

40 KAT VERMEZSEM ŞEREFSİZİM

Çerkezköy Belediyesi'nin bir yatırımcıdan plan tadilatı için 100 bin TL istediğini kamuoyundan duyduklarını ifade eden DSP Adayı H. İbrahim Erkan, "Ben yeterki yatırımcıyı göreyim. Çerkezköy'e bölgemize yatırım yapacağını, istihdam yaratacağını söylesin 20 kat isteyen yatırımcıya 40 kat vermeyen H. İbrahim Erkan şerefsizdir" dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ÇOŞTURACAK

Ana caddelerdeki çekme mesafelerine dükkan yapma izni vereceklerini ve bu şekilde yastık altında duran paraları ekonomiye kazandıracaklarını, istihdamı arttıracaklarını belirten DSP Adayı H. İbrahim Erkan, yine konutlarda da çekme mesafelerinin çıkılmasının ardından vatandaşın dilediği gibi inşaat yapacağını, %40, %30 şartını aramayacaklarını söyledi.

"Ben gücümü iki şeyden alırım, halktan ve beni yaratan mevladan, başkasını tanımam. Dört dörtlük bir insan olmayabilirim ama 2700 projeye imza atmış biriyim. Müteahhitliğimde 400 tane insanı ev sahibi yaptım" diyerek sözlerine son veren DSP Adayı H. İbrahim Erkan konuşmasını şöyle tamamladı: "Kendimi sizlerin bembeyaz ak güvercin gibi olan o mübarek ellerinize, oylarınıza emanet ediyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.