Botox nedir?

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu, Botox hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Körmutlu, “Botox estetik uygulamalar dışında migren tedavisi, aşırı terleme (hiperhidrozis) ve kas hastalıkları tedavilerinde de etkili olarak kullanılmaktadır.” ifadelerini kullandı

Botox nedir?
08 Şubat 2016 Pazartesi 15:32

“DOLGUDAN AYRILMAKTADIR”

Botox’un Botulinum toxininin kısaltılmış hali, aynı zamanda da ürünün ticari ismi olduğunu belirten Dr. Körmutlu, “Botulinum Toksini, Clostridium Botilinum denilen bakteriden elde edilir. Bu bakterinin toksininin 7 farklı serolojik tipi vardır. Tip A, daha çok kozmetik amaçlı kullanılır. Etki mekanizması yüz çizgilerini oluşturan yüz kaslarının etkinliğini yok ederek çizgileri ortadan kaldırmak şeklindedir. Bu şekliyle dolgudan ayrılmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

ETKİSİ 6 AYA KADAR DEVAM EDİYOR

Botox’un etkisinin 6 aya kadar devam etmekte olduğuna değinen Dr. Körmutlu, “Uygulama sonrası etkinliği tam olarak 2 haftada ortaya çıkar. Kaş arası çizgisi, göz çevresi çizgilenmeler (kazayağı çizgileri) ve alın çizgilerine oldukça etkilidir.

UYGUN DOZLARDA YAN ETKİLER MİNİMUMA İNİYOR

Uygulama sonrası göz kapağı düşüklüğü ve çift görme gibi yan etkilerin görülebileceğini söyleyen Dr. Körmutlu, “Fakat uygun dozlarda dikkatli yapılan uygulamalarda bu etkiler minimumdur. Oluştuğu takdirde Botox etkisi gibi bu etkiler de geçicidir.

ESTETİK UYGULAMALAR DIŞINDA DA KULLANILIYOR

Dr. Körmutlu ayrıca, “Botox estetik uygulamalar dışında migren tedavisi, aşırı terleme (hiperhidrozis) ve kas hastalıkları tedavilerinde de etkili olarak kullanılmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.