‘Diş botoks’u ile gülümseme kaygısı ortadan kalkıyor’

Diş Botoks’u hakkında açıklamalarda bulunan Özel İrmet Hospital Hastanesi Diş Hekimi İsmet Yasal, “Genel olarak hastalar bize bruksizmin(diş sıkma veya gıcırdatma) ve yaşlanma belirtileri olan yüzdeki çizgilerin giderilmesi için başvurmaktadır. Bruksizmi olan yani geceleri uyurken diş gıcırdatan veya kendini gergin hissettiği anda çenelerini sıkan insanların çiğneme kasına yaptığımız botoks enjeksiyonu ile büyük rahatlama sağlamaktayız. Bazı hastalarımız ise güldükleri zaman diş etlerinin görülmesinden şikayetçi olmaktadır. Biz aslında bu duruma gummy-smile yani dişeti gülümsemesi demekteyiz. Dişeti gülümsemesi olan hastalarımızın da botoks enjeksiyonu ile estetik kaygılarını ortadan kaldırarak gülümsemeleri sağlanmaktadır” dedi

‘Diş botoks’u ile gülümseme kaygısı ortadan kalkıyor’
31 Temmuz 2015 Cuma 16:28

 AŞIRI TERLEMENİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLMEKTEDİR

Özel İrmet Hospital Hastanesi Diş Hekimi Dt. İsmet Yasal, Diş Botoks’u hakkında açıklamalarda bulundu. Yasal yaptığı açıklamada, “İnsanların günlük hayatlarına dahil ettiği bir kelime olan botoks aslında sadece bir marka ismidir. Botoks ile etken maddesi birebir aynı olan bir çok marka (Vistabel-Dysport, Azzalure) söz konusudur. Bütün bu markaların etken maddesi Botulinum toksini olup, kasların içine enjekte edildiğinde o kasın daha az kasılmasına neden olarak bölgede bir rahatlatmaya yol açmaktadır. Kasların daha az kasılması ile de hastamızın istediği etkiler oluşturulmakta, örneğin; alın çizgilerini azaltılabilmekte, kas spazmlarına bağlı ağrıyı yok edilebilmekte ve hatta aşırı terlemenin önüne geçilebilmektedir” diye konuştu.

İHTİYAÇLARI TEMİN ETMEK BAŞARIDAKİ KİLİT NOKTAYI OLUŞTURMAKTADIR

Hastaların istekleri doğrultusunda, onların gerçek ihtiyaçlarını temin etmek başarıdaki kilit noktayı oluşturmaktadır diyerek konuşmasını sürdüren Yasal, “Hastalar botoks için bizlere başvurduklarında öncelikle onların isteklerinin ne olduğunu öğrenmekteyiz. Daha sonra muayene sırasında ise hastamızın yüzünü ve kasını inceleyerek onlara ihtiyaçları hakkında bilgi verip, isteklerinin ne kadar mümkün olduğunu anlatmaktayız” ifadelerini kullandı.

GÜLÜMSEMELERİ SAĞLANMAKTADIR

Dt.İsmet Yasal konuşmasının devamında ise, “Genel olarak hastalar bize bruksizmin(diş sıkma veya gıcırdatma) ve yaşlanma belirtileri olan yüzdeki çizgilerin giderilmesi için başvurmaktadır. Bruksizmi olan yani geceleri uyurken diş gıcırdatan veya kendini gergin hissettiği anda çenelerini sıkan insanların çiğneme kasına yaptığımız botoks enjeksiyonu ile büyük rahatlama sağlamaktayız. Bazı hastalarımız ise güldükleri zaman diş etlerinin görülmesinden şikayetçi olmaktadır. Biz aslında bu duruma gummy-smile yani dişeti gülümsemesi demekteyiz. Dişeti gülümsemesi olan hastalarımızın da botoks enjeksiyonu ile estetik kaygılarını ortadan kaldırarak gülümsemeleri sağlanmaktadır” dedi.

STATİK ÇİZGİLERİN YUMUŞAMASI SAĞLANMAKTADIR

Çizgilerden kurtulup gençleşmenin mümkün olup olmadığı hakkında da bilgi veren Yasal, “Yaşlanma belirtileri olan yüz çizgilerinde ise çizgilerin tipi ve dereceleri önemli hale gelmektedir. Yüz çizgileri genel olarak aktif yüz çizgisi ve statik yüz çizgisi olarak ele alınmaktadır. Aktif yüz çizgileri yalnızca gülerken, yüzümüzü asarken, konuşurken ortaya çıkan mimiklerimiz ile görülür hale gelmektedir. Statik yüz çizgileri ise yüzümüz hareketsiz iken kendiliğinden görülen çizgilerimizdir. Botoks ile aktif yüz çizgilerinin oluşması engellenirken, statik çizgilerin yumuşaması sağlanmaktadır” açıklamasında bulundu.

3 YÖNDE FOTOĞRAF ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLİR

Botoks enjeksiyonu öncesinde hastanın yüzünden 3 yönde fotoğraf çekimi gerçekleştirildiğini sözlerine devam eden İsmet Yasal şöyle devam etti; “Yüz kaslarının kasılma şiddetine göre hastaya uygulacağımız dozu belirleyip, yüzü alkolsüz bir yüz temizleyicisi ile temizledikten sonra özel iğneler ile botoks enjeksiyonu gerçekleştiriyoruz. Tedavi sonrasında tedavi edilen kas gruplarının 1-2 saat boyunca gergin tutulması önerilmektedir. Kısaca hastanın kaslarında gevşemeye yol açacak yoga tarzı sporlardan ve sıcaktan uzak durması önemlidir. İlk gün spor salonundan, saunadan, duştan ve makyajdan kaçınılmalı ve hasta ilk gece yüzü üzerinde uyumamalıdır.Botoks tedavisi hemen sonrası hastanın en az 4 saat boyunca bölgeyi ovalamaması ve dik durması gerekmektedir. 7 gün boyunca ise herhangi bir yüz tedavisi uygulamamalıdır”

KAS RAHATLAMALARI GÖRÜLMEYE BAŞLAMAKTADIR

Dt.İsmet Yasal konuşmasının sonunda ise, “Bazen enjeksiyonun gerçekleşmesinden sonraki ilk birkaç günde hafiften orta şiddete kadar değişkenlik gösteren ağrı, yanma, batma hissi, ödem gibi reaksiyonlar oluşabilmektedir. Bu reaksiyonlar en fazla 5-7 gün devam etmektedir, sonra kendiliğinden geçmektedir. 2-3 hafta sonra gerçekleştirdiğimiz kontrol randevusunda hastalarımızın 3 yönden fotoğrafları tekrardan alınmakta ve bu fotoğraflarda botoksun yol açtığı kas rahatlatmaları da görülmeye başlanmaktadır” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.