Diyabet Halk Eğitimi yapıldı

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde diyabet hastaları için ‘Diyabet Okulu’ açıldı. Eğitimlerde Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Göknur Aydın, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Berna Yüksel ve Diyabet hemşiresi Derya Tan tarafından vatandaşlar bilgilendirildi. Diyabet okuluna katılan vatandaşlara eğitimin sonunda diplomalar takdim edildi

Diyabet Halk Eğitimi yapıldı
16 Ağustos 2016 Salı 15:50

DİYABETİ HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ
 
Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde diyabet hastalarına yönelik olarak Diyabet Halk Eğitimi sunumu gerçekleşti. Yapılan sunumlarda Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Göknur Aydın ‘Diyabet nedir? Belirtileri nelerdir? Hipoglisemi nedir? Hiperglisemi nedir? Diyabetle yaşam ve diyabet nasıl tedavi edilir’ konularında bilgilendirmede bulundu.
 
BESLENME ÖNERİLERİ VE İNSÜLİN KULLANIMI ANLATILDI
 
Dr. Göknur Aydın’ın ardından eğitime devam eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Berna Yüksel, ‘Diyabette beslenme önerileri’; Diyabet Hemşiresi Derya Tan ise insülin kullanımı hakkında diyabet hastalarına açıklamalarda bulundu.
 
DİPLOMA ALDILAR
 
Eğitim tamamlanmasıyla birlikte Diyabet Okuluna katılarak Diyabet Halk Eğitimini tamamlayan vatandaşlara diploma takdim edildi.
 
Haber: Uğur Kılıç 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.